• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
İsmail Haniye: Bölgesel olaylar Filistin`i vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 İsmail Heniye, "Kontrolü elimize almalı, bölünmeyi sonlandırmak ve kendi güçlerimize dayalı yeni bir direniş stratejisi geliştirmek için emin adımlar atmalıyız" dedi.

Heniye, Ortadoğu barış görüşmeleri için belirlenen takvim doğrultusunda İsrail`in serbest bıraktığı Filistinlileri kabulünde yaptığı konuşmada, direnişin hedefinin Filistin topraklarını özgürleştirmek olduğunu belirtti.

Basında yer alan, "Filistin direnişinin Arap ülkelerinin içişlerine karşıtığı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Heniye, "Direnişin hedefi, Filistin topraklarını özgürleştirmektir. Bölge ülkelerinde yaşanan kriz ise Filistin meselesini olumsuz etkiliyor. Kontrolü elimize almalı, bölünmeyi sonlandırmak ve kendi güçlerimize dayalı yeni bir direniş stratejisi geliştirmek için emin adımlar atmalıyız" diye konuştu.

"Direnişin stratejisi sadece işgal edilmiş Filistin topraklarında hareket etmektir" diyen Heniye, Hamas`a bağlı milislerin, Mısır`da veya herhangi bir Arap ülkesinde fiili varlığından söz edilemeyeceğini vurguladı.

Filistin`de milli mutabakatın gerçekleşmesi yönündeki temennilerini dile getiren Heniye, "Önümüzde zorlu dönemeçler var ve işgalci, halkımıza yönelik düşmanca planlarını uygulamaya koyuyor.
 
Düşmanımız karşısında çatışma ve parçalanma lüksümüz yok. Çabalarımızı ve güçlerimizi birleştirmeliyiz" değerlendirmesini yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir