• DOLAR 32.487
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2476.06
  • ...
Toplu iş sözleşmesinde zam sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ'de görev yapan toplam bin 116 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ile Hizmet - İŞ Sendikası yetkilileri arasında imzalandı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende, Bursa'yı her alanda geleceğe taşırken, bu vizyonda çalışmalarını sürdüren personelin de haklarına önem verdiklerini ifade etti.


Başkan Altepe, toplu iş sözleşmesinin de Bursa'ya hayırlı olmasını dileyerek, "20 Şubat 2013 tarihinde beri devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, bugün atılan imzalarla nihayete eriyor. Toplu iş sözleşmesi yüksek hakem kuruluna gitmeden Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında çözüldü. Sözleşme, Büyükşehir Belediyesi'nden 730, BUSKİ'den de 386 olmak üzere toplamda bin 186 işçiyi kapsıyor. Bursa'ya ve Büyükşehir Belediyesi'ne yakışan güzel bir sonuç yaşandı. Bizler her zaman mesai arkadaşlarımıza haklarını verme konusuna önem veriyoruz. İşyeri huzurunun, birlik ve beraberliğinin korunarak hizmetlerimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


İşçi maaşlarına zam
Sözleşmenin uzlaşmayla gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Altepe, 2013 ile 2015 yıllarını kapsayan sözleşmenin detaylarını da açıklayarak, düzenlemelere göre, işçilerin ilk 6 ayda yüzde 4, ikinci 6 ayda yüzde 4 ve sosyal haklarla birlikte ortalama yüzde 10 yıllık artış, 2. yıl ilk 6 ayda yüzde 4, ikinci 6 ayda yüzde 4 zam uygulanacağını; 2 yılın sonunda toplam artışın yüzde 19'u bulacağını belirtti. Buna göre 2.433,40 TL olan en düşük ücret, yeni zamla birlikte 1 yılın sonunda 2.719,77 TL'ye çıkacak, bir yılın sonunda ortalama maaş 2.958.76 TL'ye çıkarken, en yüksek maaş ise 3.609,91TL'ye yükseltilecek" dedi.


'Önce İnsan, Önce Emek'
Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ali Osman Kart da sözleşme konusunda empatiyle uzlaşma sağlandığını belirterek, taleplere sağduyulu yaklaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir