• DOLAR 32.548
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2429.59
  • ...
Gazetecilere saldırıya GGC'den kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Siverek Devlet Hastanesi önünde trafik kazasında yaralanan Medeni İzol'un yakınları tarafından kamuoyunu bilgilendirmek için haber yapmak isteyen gazetecilerin uğradığı saldırıya ilişkin Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından bir kınama mesajı yayınlandı.

 

Cemiyet tarafından yapılan açıklamada, "Siverek'te görev yapan değerli üyelerimiz durumu GGC Yönetim Kurulu'na bildirmesiyle birlikte gerekli girişimler başlatıldı. Saldırıda değerli meslektaşlarımız, Siverek Haber Editörü Abdullah Hakan Lale, İlke Haber Ajansı Muhabiri A. Deniz Uğurlu, İHA Siverek Muhabiri Bahattin Yolaçan, Kanal Urfa Muhabiri Lütfü Yalgı, TRT Muhabiri Ahmet Cemil Çiftel uğradıkları saldırı sonucu darp edildi. Meslektaşlarımızın kamera ve fotoğraf makineleri kırıldı" ifadelerine yer verildi.

 

Gazetecinin görevinin kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu ya da olumsuz olayları topluma yansıtmak olduğunun belirtildiği açıklamada, "Yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek amacında olan gazetecilerin bu görevi tüm demokrasiye inanan ülkelerde anayasal güvence altındadır. Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar, basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır. Kitle iletişim araçları sayesinde bireysel özgürlükler ve insan haklarının öne çıktığı dünyamızda; enformasyon görevini yürüten meslektaşlarımıza yapılan feodal bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yetkililerin derhal soruşturma başlatarak, sorumluların adalet önüne çıkarmalarını istiyoruz" denildi. (Emrullah Araz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir