• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
ANF`den İmam Hatip hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
28 Şubat süreciyle kapılarına kilit vurulan ve daha sonra tekrar açılan İmam Hatip okullarına halkın ilgisi günden güne artıyor.

Birçok il ve ilçedeki mevcut okullar ise bu yoğun talebi karşılamıyor. Bu nedenle bazı ilçelerde yeni okullar inşa ediliyor. Van`ın Özalp ilçesinde de halkın yoğun talebini karşılamak amacıyla bir İmam Hatip Lisesi inşa edildi.

PKK`ye yakınlığıyla bilinen ANF`nin (Ajansa Nûçeyan a Firatê) söz konusu okul inşasını "Hastaneye yok İmam Hatip`e var" başlığıyla duyurması ilçe halkı tarafından "Hazımsızlık" olarak yorumlandı.

İsimlerinin yazılmasını istemeyen bazı ilçe sakinler, "Özalp halkı dindardırlar ve çocuklarının iyi yetişmesi için İmam Hatip Lisesine gönderiyorlar. Mevcut okul, ihtiyaca cevap veremediği için el birliğiyle yeni bir okul inşa ettik. Bu bizim ve çocuklarımız açısında sevindirici, memnuniyet verici bir durumdur. Ancak gel gör ki PKK`ye yakın haber siteleri, İmam Hatip`e ve İslam`a olan kinlerinden dolayı bu konuyu hiç alakası olmayan hastane ihtiyacına bağlıyor. Bu hazımsızlıktan başka bir şey değildir. Biz hastane yapılmasın demiyoruz, el betteki hastanede yapılsın, ama okullarda inşa edilsin" dediler. (İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir