• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2424.625
  • ...
Van'dan Saraçhane'deki eyleme destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Konu ile ilgili basın mensuplarına bir açıklama yapan Mısır Gönüllüleri organizatörü Şükrü Çakıl, Mısır'da yapılan katliamı protesto etmek amacıyla Çarşamba günü sabah saat 08.00'de İstanbul Saraçhane Parkı'ndaki gösterilere destek vermek için yola çıkacaklarını söyledi.

 

Çakıl, "İstanbul Saraçhane Parkındaki protesto gösterilerine destek vermek için Van'dan Çarşamba günü Sabah Saat 08.00'de yola çıkacağız. Belli bir yol haritası çizdik. Bu yol haritamız çerçevesinde diğer şehirlerde bulanan kardeşlerimizle buluşup konvoy şeklinde Saraçhane Parkına gideceğiz. Cuma günü, Cuma namazında orada olmayı planlıyoruz. Orada yapılacak eylemlere destek verip bir gecelik oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Cumartesi günü de Van'a dönmek üzere yola çıkacağız. Bireysel olarak veya araçlarıyla gelmek isteyen kardeşlerimiz bizimle irtibata geçerlerse birlikte yola çıkarız. İrtibat numaramız: 0543 594 38 18" dedi.

 

Mısır'da cunta ordusu tarafında yapılan katliamları hatırlatan Çakıl, "Mısır'da kendi halkının yüzde 52 oyuyla başa gelen Muhammed Mursi, bir yıl bile sürmeden askeri cunta tarafından darbe yapıldı. Ardından gözaltına alındı. Ve buna haklı bir tepki olarak Mısır halkı sokağa indi, oturma eylemi gerçekleştirdi. Ellerinde herhangi bir silah olmayan halkın üzerine, askeri cunta dış ülkelerin de desteğini alarak insanlara ateş açıldı ve bir katliam yapıldı. Müslümanlar olarak buna sessiz kalamayız. Yapılan bu katliamlara karşı düzenlenen protesto gösterilerine de destek amaçlı katılacağız" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir