• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Esenler Meydanı "Rabia Meydanı" oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- Mısır'da darbeye direnenlerin sembolü olan, tüm dünyada katliam ve darbeye tepkinin işareti olarak hızla yayılan 'Rabia', İstanbul'da bir meydanın adı oluyor.
Esenler 'de altyapıdan çevreye, ulaşımdan eğitime kadar toplam 1 milyar TL'lik yatırımların toplu açılışını gerçekleştiren Topbaş, Mısır'da direnişin sembolü olan Rabia işareti'ni yaparak Esenler Dörtyol Meydanının adının Rabia meydanı olarak değiştirilmesi için Belediye Meclisine teklif verileceğini söyledi.

"Dörtyol Meydanı Rabia Meydanı olsun"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun talebini paylaşarak, "Geçtiğimiz 2009 seçimlerinde burada buluştuk. Konuşmamız sırasında Dörtyol Meydanı'nda trafiği yer altına almak suretiyle meydan yapma sözü verdik. Gerçekten farklı meydan olarak ortaya çıktı. Şimdi başkan, 'Burayı Rabia Meydanı yapalım. Buradan dünyaya demokrasiyi, istikrarı dünyaya haykıralım. Halkın iradesiyle iş başına gelen, halka hizmet vermeye çalışan insanların faturasını halk keser. Hiç bir güç halk iradesine karşı çıkamaz. Biz de Türkiye'den Esenler' den bu teklifle Rabia olarak dünyaya haykıralım' diyor. Bunun kararı ilçe ve büyükşehir meclisine müracaat ile mümkündür" dedi.

"Hangi hesabı yaparsanız yapın sonunda siz de hesap vereceksiniz"
Konuşmasında Mısır'da yaşanan katliamlara da değinen Topbaş, "Yüzyıllar geride kalmış bir dünyada maalesef hala kan ve gözyaşı var. Bizler bu drama tanıklık ediyoruz. Bu acıyı yürekten hissediyoruz. Hangi hesabı yaparsanız yapın sonunda siz de hesap vereceksiniz. İnsan canına, bir canlının hayatına nasıl kast edilir bunu anlamak mümkün değil. İnsan onuruyla bağdaşmayan bu olayları dünyada ve özellikle Mısır'da görmekteyiz ve kınıyoruz, lanetliyoruz. Ve diyoruz ki; tarihte birçok zalim insan vardı kendilerini tarihin zalimler listesine kayıt ettiler. Birçok insanı katlettiler, hayatları ve ocakları söndürdüler. Ama arkalarından kendileri de gitti. Yani kendileri de kalıcı değiller. Hangi hesabı yaparsanız yapın sonunda siz de hesap vereceksiniz" şeklinde konuştu.

Dörtyol Meydanı'nın isminin Rabia olarak değiştirilmesi talebini değerlendiren Mehmet Tevfik Göksu, "Mısır'da şu anda demokrasi direnişi var. 85 milyon nüfusla ülkede direniş gösteren insanlar var. Bu direnişine demokrasi yanlılarının, Türkiye dışında çokta uzak kaldıklarını görüyoruz. Biz Esenler halkı olarak bu direnişe destek vermek için Dörtyol Meydanı'nın isminin Rabia olarak değiştirilmesi için önce ilçe sonra Büyükşehir meclisine müracaatta bulunacağız. Bu Esenler halkının talebi" dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Tevfik Göksu, Başkan Kadir Topbaş'a kendi fotoğraflarının yer aldığı albümü hediye etti. (Enes Durmaz, Selman Tuğrul, Ali Fidancı/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir