• DOLAR 32.566
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2428.979
  • ...
Esenler'de 1 milyarlık açılış töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL - Esenler Dörtyol Meydanı'nda 13 açılış ve 2 temel atma töreni gerçekleştirildi. Altyapıdan çevreye, ulaşımdan eğitime kadar toplam 1 milyar TL'lik yatırımların açılış törenine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başta tamamı üzerindeki binaların kamulaştırılmasıyla elde edilen yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda yapılan Türkiye'nin en büyük bölge parkı olmak üzere, Esenler Dörtyol Meydan düzenlenmesi ve alt geçit çalışmaları, İstanbul'un ikinci en büyük itfaiyesi olan Turgutreis İtfaiye Üssü, Menderes Mahallesi Bölge Parkı, Atışalanı Prestij Yol Düzenlemesi, İbrahim Karaosmanoğlu Caddesi Prestij Yol Düzenlemesi, Anadolu Caddesi Prestij Yol Düzenlemesi, Taş Ocağı Caddesi Prestij Yol Düzenlemesi, Dere ıslah çalışmaları, Atışalanı Köprüsü Kuzey Güney Yan Yollar, 8 kilometre boyunca otoban kenarı yeşil bant oluşturulması ve peyzaj düzenlemeleri, Turgutreis- Oruçreis - Tekstilkent Yaya Üst Geçidi, Birlik Mahallesi TEM E5 Bağlantı Yolu Yaya Üst Geçidi ile Giyimkent - Metris Bölgesi Yaya üst geçidi çalışmalarının açılışı törenle gerçekleştirildi.

Açılış sırasında bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş; "Türkiye'nin hak ettiği yere gelmesi için çok çalışmak lazım. ÜstatNecip Fazıl'ın dediği gibi "dev eserler ortaya koymak için karıncalar gibi çalışmak lazım". Gece gündüz demeden, yorgunluk hissetmeden, ekibimizle, siyasi partimizin mensuplarıyla, bize destek veren değerli kardeşimle birlikte gerçekten Türkiye'nin şekli ve şemali değişti ve İstanbul da değişti.Bu değişimin rüzgârını bize sormaktalar. Bu başarıların temelinde istikrarlı bir yönetim var" diye konuştu.

"HANGİ HESABI YAPARSANIZ YAPIN SONUNDA SİZ DE HESAP VERECEKSİNİZ"
Konuşmasında Mısır'da yaşanan katliamlara da değinen Topbaş, "Yüzyıllar geride kalmış bir dünyada maalesef hala kan ve gözyaşı var. Bizler bu drama tanıklık ediyoruz. Bu acıyı yürekten hissediyoruz. Hangi hesabı yaparsanız yapın sonunda sizde hesap vereceksiniz. İnsan canına, bir canlının hayatına nasıl kast edilir bunu anlamak mümkün değil. İnsan onuruyla bağdaşmayan bu olayları dünyada ve özellikle Mısır'da görmekteyiz ve kınıyoruz, lanetliyoruz. Ve diyoruz ki; tarihte birçok zalim insan vardı kendilerini tarihin zalimler listesine kayıt ettiler. Birçok insanı katlettiler, hayatları ve ocakları söndürdüler. Ama arkalarından kendileri de gitti. Yani kendileri de kalıcı değiller. Hangi hesabı yaparsanız yapın sonunda siz de hesap vereceksiniz" şeklinde konuştu.

4 yıldan bu yana birçok sorunu çözdüklerini ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu; "Özellikle şehircilik bağlamında Esenler' in 1. Derecede sorunları 4 yıl sonra bugün bu meselelerin birçoğunu bitirdik. Ve hiç unutmuyorum 2009'da burada şöyle bir meydan vardı. Sağdan soldan araçlar geçen, 3 kişinin bile yan yana yürüyemediği bir meydan. Bu meydanda otobüsün üstünde, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Esenler halkına birşeyin sözünü vermişti. Ve demişti ki bu dönem önceliğimiz Esenler olacaktır. Esenlere sözümüz var ve bu sözümüzü yerine getireceğiz demişti. İşte bugün bu sözün hayat bulduğu ve bu sözün gerçekleştiği bu alanda Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür etme günüdür" dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Tevfik Göksu, Başkan Kadir Topbaş'a kendi fotoğraflarının yer aldığı albümü hediye etti.(Enes Durmaz, Selman Tuğrul, Ali Fidancı/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir