• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
İşten çıkarıldıklarını öğrenince isyan ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Bölge Devlet Hastanesinde taşeron şirkete bağlı olarak temizlik, görevinde çalışan yaklaşık 30 işçi, işten çıkarıldıklarını öğrenince adeta isyan etti. İşçiler, duruma tepki göstermek amacıyla Bölge Devlet Hastanesi İdari binası önünde basın açıklaması yaptı.

 

Konu ile ilgili konuşan içilerden Şirin Eren tepkisini dile getirerek, Bölge Devlet Hastanesinde çoğu arkadaşıyla birlikte 2008 ve daha öncesinden beri temizlik işçisi olarak görev yaptığını söyledi.

 

Sabah saatlerinde işten çıkarıldıklarını başkalarından öğrendiklerini belirten Eren, "Ben 2008'den beri çalışıyorum ve 10 seneden beri çalışan insanlar var. Sabah saatlerinde çalıştığımız sırada aniden arkadaşlarımızla birlikte işten çıkarıldığımızı öğrendik. Konuyla ilgili idareye gittik kimse bir bilgi vermedi. Şirkete de gittik, ama onlarda bir şey söylemedi. Neden işten çıkarıldık bilmiyoruz. Şimdiye kadar hiçbir arkadaşımızın bir hatası bile olmamış. Bugün itibariyle işimize son vermişler. Yaklaşık 30 aile var işten çıkarılan ve bu ailelerin her birinde en az 4-5 çocuğu vardır. Hemen hemen hepimiz kiracıyız ve aramızda yeni evlenen insanlar var. Yetkililerden mağduriyetlerimizin giderilmesini ve yeniden iş başına dönmek istiyoruz" dedi.

 

İşten çıkarılan işçilerden Sedat Soylu ise, 2008'den beri Bölge Devlet Hastanesinde taşeron işçisi olarak çalıştığını ifade ederek, "Bugün akşam nöbete gelecektim ki, bana telefon edildi ve 'nöbete gelme iş hakkın fesh edildi' denildi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz ve yetkililerden tekrar işe alınma talebinde bulunuyoruz. İşten çıkarıldıktan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Bir an önce bu sorunun çözüme kavuşmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

İşten çıkarıldıkları için çok mağdur olduklarını sözlerine ekleyen Hamza Zencir de, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "İşten çıkarılan bunca kişi ailesini nasıl geçindirecek? Ne idare ne de şirket bize bir bilgi veriyor. Tüm yetkililere sesleniyorum. Kim bizim bu ailemizi geçindirecek? Nerede çalışacağımızı bilmiyoruz ve ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Aç açık ortada kalacağız. Yetkililerden bizi tekrar işe almasını istiyoruz."
Hastanenin idari bölümünde bekleyen işçiler, tekrar işe alınıp alınmamayla ilgili kendilerine gelecek cevabı bekliyorlar. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir