• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
Allah`ın Vaadi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
dogruhaber
 
Allah, huzuruna mümin olarak gelecekler için içlerinde ebedi olarak kalacakları cenneti vaat etmiştir. Allah’ın vaadi ise şüphesiz ki gerçekleşmesi kuşku götürmeyen, en kesin sözdür. Böylece kesin bir bilgiyle inananlar, bu vaadin gerçekleşeceğinden asla kuşkuya kapılmaz ve mümin olarak canlarını teslim ettikleri takdirde günahlarının bağışlanarak cennete kabul edileceklerini bilirler.

“Adn cennetleri (onlarındır) ki, Rahman (olan Allah, onu) kendi kullarına gaybtan vaadetmiştir. Şüphesiz O’nun vaadi yerine gelecektir.” (Meryem: 61) Ayet-i kerimede de ifade edildiği gibi, Allah’ın kendilerine cenneti vaat etmiş olması, müminleri tarifsiz bir sevinç ve coşkuya sürükler. Onlar, Allah’tan daha çok sözüne sadık kimse olmadığını, O’nun salih kulları için cenneti istediğini ve onları buraya mirasçı kıldığını bilmektedirler. Allah’ın cenneti vaat etmesiyle ilgili bir başka ayet şöyledir:

“Şimdi kendisine güzel bir vaadde bulunduğumuz, dolayısıyla ona kavuşan kişi, dünya hayatının metaı ile metalandırdığımız sonra kıyamet günü (azaba uğramak için) hazır bulundurulan kişi gibi midir?” (Kasas: 61)
Bu ayetten de açıkça anlaşıldığı gibi Allah’ın bir vaadde bulunması, buna kavuşmak için kesinlikle yeterlidir. Allah kimlere cenneti vaat etmişse, bunlar Allah’ın izniyle sonsuz nimetlere kavuşacaklardır. Müminler de cennete girdiklerinde bu durumu ikrar edecek ve Allah’a şöyle şükredeceklerdir:

“Dediler ki: Bize olan vaadinde sadık kalan ve bizi bu yere mirasçı kılan Allah’a hamd olsun ki cennetten dilediğimiz yerde konaklayabiliriz. (Salih) amellere bulunanların ecri ne güzeldir.” (Zümer: 74)

Dünya hayatında defalarca müjdelenmiş ve Allah tarafından cennet vaat edilmiş müminler, yaşamlarının sonunda umut ettiklerine kavuşacaklardır. En sonunda o beklenen an gelir. Bir müminin hayatı boyunca tefekkür ettiği, kavuşabilmek için dua ettiği ve layık olabilmek için var gücüyle çalıştığı yer, “kalınacak yerlerin en hayırlısı” ve “Allah katındaki asıl varılacak güzel yer” cennettir. Müminler için hazırlanmış ve onlara sunulmak üzere kapıları açılmıştır.

Müminlerin cennete girişleriyle ilgili bir ayet, bu eşsiz manzarayı şöyle tarif eder: “Onlar Adn cennetlerine girerler. Babalarından, eşlerinden ve soylarından salih davranışlarda bulunanlar da(Adn cennetlerine girer). Melekler onlara her bir kapıdan girip (şöyle derler:) “Sabrettiğinize karşılık selam size. (Dünya) Yurdun(un) sonu ne güzel.” (Rad: 23-24)
Onlar cennette esenlik dileği ve selamla karşılanacak ve oraya esenlikle ve güvenlikle gireceklerdir. Yapılacak tek şey kalmıştır: Rabbimizin bunca nimetine karşın kendisine hakiki manada kul olalım ve müminler için hazırlanmış ve türlü nimetlerle donatılmış bu sonsuz yurdun güzelliklerinden nasiplenmek için kendimizi Allah için İslam’a adayanlardan eyleyelim.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir