• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sürdürülebilir tarım için "gıda güvenliği" uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada küresel gıda krizine yönelik destekte bulunulacağı belirtildi.

Açıklamada, “ABD uzun süredir küresel gıda krizi ile mücadelede ön saflarda yer alıyor. İki önemli boyuta odaklanarak liderliğimizde kararlılığımızı sürdürüyoruz. Küresel gıda talebi 2050'de yüzde 50'ye yükselecek. Ancak iklim değişikliği nedeniyle, aynı dönemde başlıca mahsullerin tarımsal verimleri düşebilir. Bu tehlikeli durum fiyat artışlarına, gıda güvensizliğine, sosyal huzursuzluğa, siyasi gerilimlere ve çatışmalara yol açabilir” denildi.

Açıklamada bu durumu önlemek için destekte bulunulacağı belirtilerek, “Bereketli topraklar ve verimli mahsuller olmadan asla gıda güvenliğini sağlayamayız. ABD Uyarlanmış Ürünler ve Topraklar Vizyonu (VACS) programı aracılığıyla 100 milyon dolarlık yardım sağlanacak. 'Geleceği Besle' programının bir parçası olarak VACS, başlangıçta Afrika kıtasına odaklanarak toprakların haritalandırılması ve analiz edilmesini, daha iyi çiftlik yönetiminin teşvik edilmesini ve kuraklık etkilerinin hafifletilmesini sağlayacak. Ayrıca iklim değişikliğine, böceklere, kötü hava koşullarına karşı dayanıklı ürün çeşitleri de teşvik edilecek” ifadelerin yer verildi.

Açıklamada ayrıca, “Bu yardımla, kritik tarımsal kalkınma programlarını desteklemeye devam ediyoruz. Sürdürülebilir tarım için besleyici ürünlere ve verimli topraklar sağlayan gıda güvenliği girişimleri konusunda uluslararası toplumla ortaklık kurmaya kararlıyız” denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir