• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Norşin'de yapılan imam hatip lisesinin anahtar teslimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Hayırsever iş adamı Ümit Mutlu Dur tarafından Güroymak (Norşin) ilçesinde anne ve babası olan Selahattin Rahime Dur adına yapılan imam hatip lisesi tamamlandı. 3 bin metre kare üzerinde yapılan 12 derslik Selahattin Rahime Dur İmam Hatip Lisesinin anahtar teslimi bugün yapıldı.

 

Yapılan İmam Hatip lisesinin yüklenici firmadan anahtar teslimini alan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Öncelikle 3 aylık kısa bir süre içerisinde inşaat yapımını en güzel şekilde yaparak bize teslim eden yüklenici firmaya teşekkür ediyorum.

 

Güroymak'ta nüfus artışına karşı yapılan bu imam hatip lisesi bizlere ilaç gibi geldi. Yapılan imam hatip lisesi bilgisayar laboratuarlarıyla, kütüphaneleriyle derslikleriyle modern bir okul olarak yapılmıştır. İhtiyacın olduğu böyle bir zamanda, böyle modern bir okulu kısa zamanda yaptırarak eğitime kazandırdığı için Bitlisli hayırsever işadamı Ümit Mutlu Dur'a ayrıca teşekkür ediyorum.

 

En az bu okulda 400 öğrenci eğitim görecek. İlçemizde böylece bir açığımız kapanmış oldu. Çünkü 4+4+4 eğitim sisteminde hiçbir öğrenciyi eğitimin dışında bırakmak istemiyoruz. Bu okulda dolayısıyla ilçedeki bu açığımızı kapatmış oldu. Allah kaza bela vermezse bizler de okulumuzu donatarak 19 Eylülde resmi açılışını yapıp eğitim ve öğretime hazır hale getireceğiz. Ayrıca bu okul için 168 kişilik bir yatılı pansiyonda yapacağız" dedi.

 

İnşaatı tamamlayarak hayırsever işadamı adına anahtar teslimini yapan Bakır Gerdegül ise, "İnşaatın yapımı bizlere verildi. Biz de 3 ay gibi kısa bir sürede İnşaatı en güzel şekilde tamamlayarak bugün anahtar teslimini yaptık. Bizim de amacımız, geleceğe güvenle bakabilen, dürüst ve kendinden emin, çevresine ve doğaya saygılı, araştırmacı ve bilgi sorgulayan bireylerin bu tür okullarda yetişmesidir" diye konuştu.

 

Yaklaşık üç ay önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Artı Mobil (Plus Telekom) Genel Müdürü Alper Diker arasında imzalanan sözleşmenin ardından okulun inşaat yapımına başlanmıştı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir