• DOLAR 32.571
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2436.65
  • ...
SON DAKİKA
Mustazaf Der`den Yasaklara Karşı İmza Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Cizre Şubesi, Şeyh Sait ile 47 arkadaşının iaedi itibarı ve mezar yerlerinin ortaya çıkarılması ile başörtü önündeki engellerin kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

Başta Şeyh Sait olmak üzere idam edilenlerin kabirleri ortaya çıkarılsın
Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Mustazaf Der Cizre Şubesi yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Dündar, "24 Temmuz 1923`te imzalanan Lozan Antlaşmasından sonra, Türkiye`de devlet eliyle İslam`a savaş açıldı. Türkiye`de o zamanın egemenleri ve istiklal mahkemelerinin, dindar Müslüman halka karşı yaptığı soykırımlar, (Dersim, Ağrı ve Zilan gibi) cinayetler, katliamlar, talan edilen memleketler ve ayaklar altında çiğnenen mukaddesat ve hürmetler ile o dönemde devletin işlemiş olduğu bütün cürümlerin, gizlenen resmi evrakların kamuoyu ile paylaşılması, Şeyh Sait ve 47 dava arkadaşı başta olmak üzere, Üstad Sait Nursi, İskilipli Atıf hoca ve idam sehpalarında şehit edilen alim ve mütedeyyin aşiret reislerinin kabirlerinin ortaya çıkarılarak ziyarete açılmasını istiyoruz" dedi.

Başörtüsünün önündeki tüm engeller kaldırılsın
Ayrıca Türkiye`de yıllardır laiklik ilkesi adına Allah`ın emri olan başörtüyle mücadele edildiğini ifade eden Dündar, "Kur`an-ı Kerim`de Nur Süresi 31`inci ayet ile Ahzab Süresi 59`uncu ayetinde kadının örtünmesinden bahsedilir. Örtünmek bilfiil Allah`ın emri ve Müslümanlar üzerinde farziyetle beraber bir hak olmasına rağmen bu ülkede durum tamamen farklıdır. Başörtüsünü takanlar, `kamusal alandır` diye devlet dairelerinden, ordu evlerinden, özel kurumlardan hatta daha da aşırı gidilerek sosyal hayatın tüm alanlarından çıkarılmaya çalışıldı. Yasakçı ve ayrımcı uygulamalar hala mevcuttur. Müslüman kadının kıyafetinin şeklini ve sınırlarını belirleyen tek merci Allah`u Teâlâ`dır. Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkede başörtü yasağının olması izah edilemez bir çelişkidir. Kadın kıyafet özgürlüğü yasal ve anayasal bir hak olmasına rağmen bu ülkede hala bu sorun devam ediyor ve çözüm için siyasilerce ele alınmıyor. Bu keyfi ve gayri hukuki uygulamaların son bulmasını ve başörtüsünün eğitimin her kademesinde ve tüm kamu alanlarında serbest olmasını istiyoruz." diye konuştu.

İmza kampanyasının 25.07.2011 Pazartesi gününden 29.07.2011 Cuma gününe kadar devam edeceğini dile getiren Dündar, "Bu nedenle dernek binamız başta olmak üzere 4 noktada imza kampanyası için stant açacağız. Tüm duyarlı hemşerilerimizi düzenlenmiş olduğumuz imza kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz." dedi.

Tahirhan Osal - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir