• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Van'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van'a gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez ve beraberinde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ı Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve yetkililer tarafından havaalanında karşılandı. Heyet, buradan Gevaş'ta bulunan Gençlik Kampı'na geçti.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gevaş Doğa Kampı'nda Türkiye'nin değişik illerinden gelerek burada kamp yapan gençleri ziyaret eden Müsteşar Hakyemez, burada gençler ile bir süre sohbet etti. Kampta bulunan konferans salonuna geçerek burada gençlere seslenen Müsteşar Hakyemez, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlere verdiği önemi vurguladı.


Konuşmasında gençlere yönelik yapılan çalışmaları anlatan Hakyemez, "Sizlere Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın selamını getirdim. Bakanlığımız 2 yıl önce kuruldu, ilk kurulduğu dönemlerde gençlerin bakanlığının, gençlerin fikirleri ile oluşsun istedik. Bu doğrultuda Türkiye'nin en kapsamlı gençlik araştırmasını yaparak, 2 sene içerisinde 1 milyon gence ulaştık. Sadece bu yıl ortalama 400 bin genç arkadaşımız Türkiye'yi gezdi" dedi.


Projelere 250 bin liraya kadar destek veriliyor
Gençlerin yaptıkları projelere verilen desteklere de değinen Hakyemez, "Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğümüz gençlerin yaptığı projelere 5 bin ile 250 bin lira arasında destek veriyor. Bir yıl içerisinde 10 bin gencimiz proje yaptı, her projede en az 4 genç kafa yoruyor. Buda demektir ki, 40 bin gencimiz proje için kafa yordu. Türkiye genelinde gençlerimize STK'lara Proje döngüsü eğitimi veriyoruz" diye konuştu.


Kamp sorumluları ile bir toplantı yapan Hakyemez ve Vali yardımcısı Yüzer, buradan YYÜ Gevaş Meslek Yüksek Okulunda Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan 386 kişilik öğrenci yurduna geçti.

Burada incelemelerde bulunana Hakyemez, yurt müdüründen bilgi aldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir