• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Sağlık Sen'den maaş zammı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanlığı, 7 Ağustos Çarşamba günü imzalanan toplu sözleşme sonucu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada, toplu görüşme yönteminin hayata geçirildiği 2002 yılından bu yana ilk defa doğrudan taban aylığa mahsus bir artış yapıldığı belirtildi.

 

"İlk defa doğrudan taban aylığa mahsus bir artış yapıldı"
Memur-Sen dışında diğer konfederasyonların toplu sözleşme masasında sembolik olduğu ve bugüne kadar tek bir kazanım elde edemediği ifade edilen açıklamada, "4688 sayılı Kanun kapsamında toplu görüşme yönteminin hayata geçirildiği 2002 yılından bu yana (yani 12 yıldır) ilk defa doğrudan taban aylığa mahsus bir artış yapıldığı (taban aylık katsayısının doğrudan artırıldığı) gerçeğini göz ardı edenlerin, taban aylığa 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere ve tek seferde yapılan brüt 175, net 123 TL tutarındaki artışın sadece maaş artışı değil, emekli ikramiyesi ve emekli maaşı artışı anlamına geldiğini görmemesi/görememesi bilgisizlik mi basiretsizlik midir? Kaldı ki, bu toplu sözleşme ile taban aylık katsayısındaki artışın yüzde 17,03 düzeyinde gerçekleştiği ve bu oranın son on yıllık dönemde taban aylık katsayısındaki en yüksek artış oranı olan 2005 yılındaki yüzde 6,80 oranındaki artışın yaklaşık 3 katı seviyesinde olmuştur. 2002 yılından 2014 yılına kadar taban aylık katsayısında sadece aylık katsayısı kaynaklı artış olmuş, bu nedenle kamu görevlilerinin emekli aylığı ve emekli ikramiyesinde münhasır bir artış ve kazanım gerçekleşmemiştir.

 

Diğer taraftan, kadroya geçirilmelerine ilişkin mücadelemizden halen vazgeçmediğimiz 4/C statüsündeki kamu görevlilerinin maaşlarına yönelik zam ve eş ve çocuk yardımından yararlanma hakkı kazanımları, 4/C statüsündeki personelin maaş ve ücretlerinde %40'lara varan artışların elde edilmesini sağlamıştır" denildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir