• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Suudi bakandan AB`ye: Mısır`ı tehdit etmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa Birliği`nin Mısır`la ilişkilerini gözden geçirme kararına Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal tepki gösterdi. Paris`e düzenlediği resmi ziyarette Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande`la görüşen El Faysal, AB`nin kararıyla ilgili, "Tehditle hiçbir yere varılamaz" diye konuştu.

El- Faysal, gösteri özgürlüğünün, diğer vatandaşların hayatını etkilememe ve şiddete başvurmamak kaydıyla uluslararası hukuk tarafından garanti altına alındığının altını çizdi. Suudi Bakan, 30 milyon Mısırlının sokaklara inerek hükümetten güvenliklerini garanti altına alma ve erken seçim isteğinin de görmezden gelinemeyeceğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise Mısır`da yaşanan şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi. Hollande, "Mısır gibi büyük bir ülkede bu düzeyde şiddet olaylarının yaşanması kabul edilemez" dedi.

François Hollande, Mısır`la güvene dayalı dostane ilişkileri olan ülkelere de şiddetin durması, siyasi diyalog yolunun benimsenerek Mısır halkının sandıklarda görüşlerini dile getirmesi için sorumlululuk düştüğünü kaydetti. Fransa cumhurbaşkanı, Mısır`da seçimlerin en kısa sürede yapılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir