• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman uzak doğu sporlarında markalaşma yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Spor Akademisi Derneği`nin SODES kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü "Sporla Hayata Gülümseyen Genç Yüzler" projesi markalaşma yolunda ilerliyor.

Proje kapsamında kentte ilk kez, uluslararası "Wushu- Kungfu Şampiyonası" yapılacak. 23-25 Ağustos tarihleri arasında, Batman Atatürk Parkında akşamları halka açık yapılacak şampiyonaya ilk etapta komşu ülkeler davet edildi.

Uluslararası organizasyonlarla ilin vizyonunun değişeceğini ve hem ülke çapında hem de uluslararası alanda imajının düzeleceğini vurgulayan Batman Spor Akademisi Kulüp Başkanı ve Federasyon Yetkilisi Abdulaziz Velioğlu, "Batman`ın ülkemizde ve dünyada güzel şeylerle anılmasına katkı sağlayacak bu turnuva, öncelikle Batman`ımıza hayırlı olsun. Dernek olarak yola çıkarken ifade ettiğimiz amacımıza iyice yaklaşmış olduk. Ülkemizde ilimizi, dünyada ülkemizi en iyi şekilde temsil etme şiarımız hayat buluyor. Proje kapsamında eğitimlerini devam ettiren Batmanlı 5 sporcumuz 3 hakem ve 2 antrenör turnuvada milli takım adına yarışıp görev yapacaklar. Ayrıca Diyarbakır, Şırnak ve Mardin`den sporcu ve antrenörler de turnuvada görev alacak" dedi.

Milli sporcu belgesi alan sporcuların üniversitede beden eğitimi ve BESYO`lara direkt geçiş hakkı kazanacaklarını belirten Velioğlu, turnuva sonrası komşu ülke sporcularının Batman`da federasyonun vereceği antrenörlük ve hakemlik seminerlerine katılımını içeren bir projeyi de hayata geçireceklerini ifade etti.

Batman`da yabancı antrenörlerin eğitiminin uluslar arası gönül köprüleri kurulmasında önemli kazanılar sağlayacağını belirten Velioğlu, "Bu antrenörlerin eğiteceği çocuklar aynı zamanda ülkemizi ve ilimizi tanımış olacak ve antrenörler bir nevi gönül elçisi görevi görecek. Batman`ı markalaştırma yolundaki faaliyetlerimize başından beri desteklerini esirgemeyen başta Valimiz Yılmaz Arslan`a, kurum müdürlerimize ve Batmanlı çocuklarımız için çırpınan tüm vefalı Batmanlılara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir