• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
Batman'da 112 acil servis istasyonları artırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Batman'da daha önce 12 tane bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna ek olarak yenilerini kurarak bu sayıyı 16'ya çıkaracaklarını belirtti.

Konu ile ilgili bilgi veren Bodakçi, 112 istasyonu sayısını artırarak halka daha kaliteli hizmet sunmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, "112 istasyon sayımız fena değildir. Şuan da 12 civarındadır ve biz bunu artırıyoruz. Türkiye standartlarına göre bizler çok iyi bir yerdeyiz. Şuan da 35-40 bin civarında bir nüfusa bir istasyon nerdeyse düşüyor. Halkın yoğun olduğu yerlerde yeterince istasyon kuramazsak vaka geldiği zaman geç ulaşmış oluruz." dedi.

Mevcut 112 istasyonlarındaki yer değişikliğine de değinen Bodakçi, "Yer sıkıntısından dolayı birlikte çalışan istasyonlarımız vardı. Şuan da yer problemini çözdüğümüz için ve Batman'ın mahallelerini gözeterek istasyon açıyoruz. Yerleşim alanlarının ve nüfus yoğunluğunu değerlendirip ona göre istasyon kuruyoruz. Beraber çalışan istasyonlarımız vardı ve şimdi onları nüfusun yoğun olduğu yeni yerlere kaydırdık. Özellikle ilçelerde de hastanelerde entegre olan istasyonları dışarıya çıkarıyoruz. Bundan sonra personel sadece kendi işini yapmış olacak" ifadelerini kullandı.

Yeni kuracakları 112 istasyonlarının yerleri hakkında da bilgi veren Bodakçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah yakında Bekirhan'da bir istasyon kuracağız. Merkezde bu istasyonları artırmaya çalışıyoruz. Yakında yeni Kampüste bir tane kuracağız. TÜPRAJ'ta yeni bir bina yapılıyor ve orada da kuracağız. Batman'da bu sayıyı artıracağız. İnşallah bu sayı 16'ya çıkacaktır."(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir