• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hollanda`da katliama tel`in direnişe selam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HOLLANDA -Den Haag (Lahey) kentinde bulunan Lahey Adalet Divanı önünde toplanan Müslümanlar, Mısır`da düzenlenen katliamı kınayarak Müslüman Kardeşlerin direnişini selamladı. Lahey Hicret Camii`nin de aralarında bulunduğu `Darbeye Karşı Direnenler` İnisiyatifinin organize ettiği eyleme her milleten insanların katıldığı görüldü.
Hollanda`da yaşayan Müslümanlar, darbeci Mısır ordusu tarafından Mısır`da gerçekleştirilen katliamı kınamak ve Müslüman Kardeşler direnişini desteklemek için öğle namazından sonra Lahey Adalet Divanı önünde toplandı.

Hollandaca, Arapça ve Türkçe konuşmaların yapıldığı protesto eyleminde Arapça konuşma yapan Dr. Mahmut Sayfi, Mısır`da, Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliama tüm dünyanın seyirci kaldığını ve kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden altı saatte 5 bine yakın Müslümanın katledildiği bilgisini verdi. Geçmişte zalimlerin atası olan Firavun`un yaptıklarının yanına kar olarak kalmadığı gibi Allah`ın izniyle bu zalimlerinde yanına kar kalmayacak ve akıttıkları kanın içinde boğulacaklarını söyledi.

Katılımın yoğun olduğu protesto eyleminde Hollandaca konuşma yapan Avukat İmad El Şakkavi, Mısır`da yaşanan katliamın büyük bir insanlık suçu olduğunu ve bu konu ile ilgili Avrupa`nın birçok ülkesinde Sisi aleyhinde dava açıldığını söyledi.

Konuşmasını Türkçe yapan Avrupa Alimler Birliği Başkan Yardımcısı Mücahit Haksever, zalim Sisi`nin zulümde Firavun`u geçtiğini vurgulayarak, "Allahu Teala Bakara süresinde Firavun`dan bahsederken onun erkek çocukları öldürüp kadınları sağ bıraktığından haber veriyor. O Firavun`un torunu olan modern Firavun Sisi zulümde küfürde nifakta atası olan Firavun`u geride bırakmıştır. Çünkü bu Firavun sadece erkek çocukları değil kadınları, gençleri, yaşlıları, öldürmek süretiyle atası olan Firavuna adeta rahmet okutmuştur." Şeklinde konuştu. Haksever konuşmasının bu bölümünü Arap katılımcılarında anlaması için Arapça tekrarını yaptı.

Her devrin zalimleri ve diktatörleri mazlum ve mustazaf insanların davasına karşı söyleyecek sözleri olmadığı için, aciz kaldıklarından, mazlum ve mustazafları öldürmekle susturmayı seçtiklerini belirten Haksever, "Şimdiki firavun Sisi`nin atası olan firavun, Musa (as)`ın sihirbazlarla yapığı seçim yarışını kaybedince, sandıktan kendisinin değil Musa (as)`ın oyları çıkınca Musa (as)`a oy veren sihirbazları öldürme yolunu tercih etmişti. Halbuki daha önce seçime gidelim diyen bu firavundu. Sandıktan çıkacak sonuca razı olacağını vaad eden bu firavundu. Ama istediği sonuç çıkmayınca katliam yapmaya başlamıştı. Bu gün Mısır`da yapılan bu oyunun tekrarıdır. Yine Musa (as)`ın davasının varisi olan Muhammed Mursi`nin seçim sandığının sonucunu kabul etmeyen Firavun Sisi, Musa (as)`a oy veren insanları katletmiştir. Ama bu gün Musa (as)`ın davasının varisi olan Muhammed Mursi`ye oy verenler fiavun Sisi`nin tehditleri ve şantajları karşısında Musa (as)`a oy veren sihirbazların dediğini diyorlar. Çünkü onlar ve bu yolda yürüyen herkes bu uğurda ölmeyi kendilerine şeref biliyorlar. Ölümlerin en şereflisi Allah yolunda ölmektir. Bu şerefini ve kutsiyetini şundan da anlıyoruz. Tüm kanlar necis oldukları halde, şehidin kanı bundan müstesnadır. Çünkü o temiz bir kandır. Ve tarihte şehidlerin kanı ümmeti uyandırdığı gibi, bugün Mısır da akan kan da inşallah Müslümanların dirilişine vesile olacaktır. Nasıl ki Uhdut ashabı olayında bir gencin kanı bir şehir ahalisinin uyanışına vesile olduysa bu şühedanın kanı da ümmetin uyanışına vesile olacaktır. Mısıra baktığımız zaman sadece kan ve gözyaşını matemi görmüyoruz. Mısır sadece yas ve matem değildir. Mısır aynı zamanda Furkan savaşıdır. Hakla batılın ayrışma savaşıdır. Münafıkların yüzündeki İslam maskesinin düşme savaşıdır. Helvadan yaptıkları Demokrasi putunu yiyenlerin savaşıdır. Ortadoğuya demokrasi ve insan hakları ihraç eden, halkı insan haklarına eşitliğe çağıran batı ve ABD`nin demokrasiden ne anladıklarını dünyaya aşikar olduğu bir savaştır. Bu savaş tüm tarafların gerçek yüzlerini ortaya çıkarması bakımından gözlerin önündeki gaflet perdesinin kaldırılmasına vesile olan bir savaştır" şeklinde konuştu.

Sisi ve taraftarları aleyhine sloganların atıldığı protesto eyleminde okunan marşlar duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Hicret Camii adına İlke Haber Ajansı`na konuşan Veysel Tartık Hoca, Mısır`da gerçekleşen katliama hiçbir Müslümanın sessiz kalamayacağını belirterek, "Biz Hicret Camii olarak Hollanda`da yaşayan Müslümanlar ile "Darbeye Karşı Direnenler" adı altında istişare ederek bu eylemi gerçekleştirdik ve Mısır için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı protesto eylemi sorunsuz bir şekilde sona erdi.
Yapılan protesto eyleminde sonra Hicret Camii`ni ziyaret eden Müslüman Kardeşler Cemaati yetkilileri, katkılarından dolayı cami yetkililerine teşekkürlerini dile getirdiler ve bundan sonrada yapacakları etkinliklerde Hicret Camisi ile koordineli olarak etkinlikler tertiplemek istediklerini belirttiler. Hicret Camii yetkilileri de Mısır konusunda maddi manevi ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade ettiler.

(Ali Aslan Işık - Abdurrahman Ekinci - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir