• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
SBS Ek Yerleştirme başvuruları başlıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yerleştirmeleri sona erdi. Herhangi bir liseye giremeyen öğrenciler için ek yerleştirmeler bugün başlıyor. 

 
574 bin öğrenci içinden ek yerleştirmeler sonucunda herhangi bir liseye giremeyenler ise sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırmak durumunda kalacak. Sınavsız öğrenci alan okullara yerleşemeyen öğrenciler de son çare olarak il ve ilçe merkezlerindeki kayıt komisyonlarına müracaat edecek. Genel lise türünde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, çok programlı liseleri (ÇPL) tercih edebilecek.
 
Bu yıl liseye başlayacak 1 milyon 259 bin 546 öğrenciden 688 bini fen, Anadolu, Anadolu öğretmen ve sosyal bilimler liselerine gidebilecek. Açıkta kalan 574 bin öğrenci ise meslek, imam hatip, özel, açık ve çok programlı liseleri tercih edebilecek. Bu liselere gitmek istemeyen öğrenciler için günlerdir konuşulan Anadolu veya meslek liseleri bünyesinde açılacağı söylenen genel lise sınıfı alternatifi de gündemden düştü. Bunun yerine genel lise türünde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, bünyesinde genel lise bulunan Çok Programlı Liseleri (ÇPL) tercih edebilecek. 
 
Genel lise ihtiyacı ÇPL’ler ile sağlanacak. Türkiye’deki ÇPL sayısı 612. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yetkililer başvuru halinde ÇPL bulunmayan ilçelerde de yeni okullar açılabileceğini söylüyor. Sınavsız öğrenci alan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı ‘meslek lisesi’, ÇPL’lerin bünyesindeki genel lise, meslek lisesi ve imam hatip lisesi ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı ‘imam hatip lisesi’ programlarına öğrenciler, e-kayıt başvurularını https://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapacak. Öğrenciler, 29 Ağustos’a kadar bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihini e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirecek. Sonuçlar 2 Eylül’de ilan edilecek. Kesin kayıtlar 2-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Asil yerleştirme sonunda boşta kalan kontenjanlar için 3 kez ek yerleştirme yapılacağını aktaran İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Öğrencilerimizi mağdur etmeden yerleşmelerini sağlayacağız. Yine boş kontenjan kalırsa bakanlık ayrı bir yerleştirme takvimi uygulayacak.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir