• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Amed Mısır Direnişine selam durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından İstasyon Meydanı`nda "Amed`ten Mısır Direnişine Destek" mitingi ardından güzel sahneler bırakarak sona erdi. Mitinge katılanlar hep bir ağızdan katil darbecilere lanet yağdırırken, konuşmacılar da Mısır direnişine sonuna kadar destek vereceklerini ifade ederek, Diyarbakır`dan dünyaya mesaj verdiler.
 
Etkinliğe bir saat kalmasına rağmen ellerine Tevhit Bayrakları, katliamda katledilenlerin ve Muhammed Mursi`nin posterlerini alan kadın erkek, genç yaşlı, çoluk çocuk on binlerce Diyarbakırlı, dört bir yandan tekbirler ve darbeyi lanetleyen sloganlar eşliğinde tarihi İstasyon Meydanı`na akın ettiler.
 
Tüm dünyada özellikle Türkiye toplumunda büyük tepkilere neden olan batı destekli Mısır cuntasının Mısır halkına yaptığı katliamları kınamak ve lanetlemek için Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen,"Amed`ten Mısır Direnişi`ne Destek Mitingi" Diyarbakır tarihi İstasyon Meydanında yoğun katılımlı olarak saat 17.00` de Nimettullah Hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Mitinge konuşmacı olarak kapatılan Mustazaf-Der eski Genel Başkanı ve Mustazaflar Hareketi kurucu lideri Av. M. Hüseyin Yılmaz, bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Mahmut Kılıç ve Doğruhaber Gazetesi yazarı Sait Şahin katıldı.
 
Mitinge katılanların hep bir ağızdan getirdikleri tekbirlerle ve Özlem Ajans`ın ilahi sanatçılarının seslendirilen ezgi ve marşlarla tüm hızıyla devam eden mitingde konuşmasını yapmak üzere Sait Şahin kürsüye davet edildi.
 
Şahin: Mısır`da Firavunlar rüya görüyor
Konuşmasında zulmün lanetlenmesi gereken bir barbarlık olduğunu ifade eden Şahin, yeryüzündeki tüm zalimleri lanetlediklerini ifade etti.
 
Sisi, Esed ve Arap Krallarının hepsinin birer kukla, ve kuklacının da Amerika ile İsrail olduğuna dikkat çeken Şahin,"Müslümanlar kuklacılara karşı birleşmeli" çağrısında bulundu.
 
Amerika, İsrail, Suud, ve Körfez ülkelerini asrın Firavunları olarak nitelendiren Şahin, bu ülkelerin birleşerek Mısır`da darbe yaptıklarını ardından da katliama giriştiklerini belirterek, "Darbe İsrail`i kurtarma operasyonuydu. Çünkü Mısır devrimi ve İhvan-ı Müsliminin başa geçmesi ile birlikte İsrail zora girmişti. Katliam ise İslam`ı bitirme operasyonudur. Ama ne İsrail`i kurtarabilecekler ne de İslam`ı bitirebilecekler. Çünkü tarihin çöplüğü İslam ile savaşan zalimlerle doludur. İslam`la Müslümanlar`la, Allah`la savaşan nice zalimler yok olup gittiler ama İslam devam edip geldi ve devam edip gidecektir. İslam ve müslümanlar ile savaş, Allah ile savaştır. Allah ile savaşta hiçbir zalim kazanmamıştır ve kazanamayacaktır" dedi.
 
"Hz. Musa`nın doğup saltanatını yıkacağı rüyasını gören Firavun nasıl ki yeni doğan erkek çocuklarını katlediyorduysa, bugünün diktatörleri de Firavuni rüyalar görüyorlar" ifadesini kullanan Şahin, konuşmasına şu sözlerle son verdi; "Zulüm tahtlarının yıkılacağı korkusu ile katlediyorlar. Ama nafile, Musa`nın çocukları onların saltanatlarını yerle bir edecek inşallah"
 
Kılıç: Mısır direnişi ile hendekler yeniden kazıldı
Doğruhaber Gazetesi yazarı Sait Şahin`in konuşmasının ardından Kürtçe bir konuşma gerçekleştiren bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Mahmut Kılıç, İstasyon Meydanı`ndan Rabiatul Adeviyye ve Nahda Meydanlarına selam göndererek, Mısır direnişi ile hendeklerin yeniden kazıldığını ve Ortadoğu`daki bütün kalelerin, başta Hayber (İsrail) olmak üzere bir bir düşeceğini belirtti.
 
Mısır halkının mücadelesinin bir halkın, bir devletin ve ırkın mücadelesi olmadığının altını çizen Kılıç, Mısır halkının mücadelesinin Ümmetin mücadelesi olduğunu ve Mısır`da İhvan`nın düşmesi halinde İslam Ümmeti`nin düşeceğine dikkat çekti.
 
Kılıç konuşmasının sonunda "Ey Mısır`daki kardeşlerimiz! Sakın ha üzülmeyin eğer inanıyorsanız muhakkak zafer sizindir. Yüce Allah nasıl ki Musa`nın firavununu denizde boğduysa inanın çok yakında Mursi`nin firavununu da mazlumların kanında boğacaktır. Ümmet sizinledir. Amed sizinledir. Dualarımızla yanınızdayız. Sınırlar açılsa bedenlerimizi de yanınızda göreceksiniz" ifadelerine yer verdi.
 
Yılmaz: Şehadetsiz bir devrim olmaz
"Amed`ten Mısır Direnişi`ne Destek" mitinginin son konuşmasını yapan kapatılan Mustazaf-Der`in eski Genel Başkanı ve Mustazaflar Hareketi kurucu lideri M. Hüseyin Yılmaz, zalimlerin tüm zulümlerini haykıracaklarını ifade etti.
 
Zalimlere karşı durmaya devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, İslami camialara da vahdet çağrısında bulundu.
 
Konuşmasında "Öldürülen bir sokak köpeği için, mahsur kalan bir fok balığı için dünyayı ayağa kaldıran hayvan hakları, insan hakları kuruluşları nerede?" diye soran Yılmaz, Mısır`da insanlık ölüyor, katlediliyor. Dünya seyrediyor. Petrole bulanmış karabatak için Irak`ı işgal eden katil ABD ve Batı nerede? Darbeye darbe, katliama katliam diyemedi bu ki yüzlü sahtekârlar. Uluslararası kuruluşlar da tabi oldukları emperyalist devletler gibi, darbeye darbe diyemediler. Katliama da katliam diyemiyorlar. İKÖ`nün BM`den farkı kalmamış. BAE`nin, Suudi`nin ABD`den farkı kalmamış. İslam coğrafyasının Müslüman halkları ayakta, destek için meydanlara inmiş. Lakin idarecileri, yöneticileri darbecilere ve katliamlarına destek mesajları veriyor" ifadelerini kullandı.
 
"Bugün darbecilerin sembolü olan Tahrir Meydanı Arap Baharının sembolü olmuştu. Direnişin adresi olan Adeviye ve Nahda meydanları bugün İslam Baharının sembolüdür" ifadesini kullanan Yılmaz, Mısır halkının kutsal direnişi ile Arap Baharının İslam baharına dönüştüğünü söyleyerek, "İslam devrimine şahit oluyoruz. Şehadetsiz bir devrim olmaz. Artık, Mısır`da şehitlerin kanı tanklara galip gelmiştir. İşte gerçek halk devrimi, işte İslam devrimi" şeklinde konuştu.
 
Mitinge siyasiler de katıldı
"Amed`ten Mısır Direnişi`ne Destek" mitingine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M.Bahattin Temel, Mehmet Yavuz, İl ve İlçe Başkanları ile BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan`ın da katıldığı görüldü.
 
Diyarbakır, Rabiatül Adeviyye Meydanına döndü
Mustazaflar Cemiyeti`nin Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlediği "Amed`ten Mısır Direnişine Destek" mitingine destek veren Hür Dava Partisi`ne (HÜDA PAR) ve 57 STK`ya teşekkür konuşmasının ardından duaya geçildi.
 
Diyarbakır İstasyon Meydanını adeta Rabiatül Adeviyye Meydanına dönüştüren Selahaddin Eyyubi`nin yiğit evlatları, M. Ali Altun tarafından yapılan duygusal dua ile gözyaşlarına boğuldular.
 
Duanın ardından katılımcılar sessizce İstasyon Meydanından ayrıldı.
(Emrullah Araz / Osman İçli-İLKHA)
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


  
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir