• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Londra`da Mısır`daki vahşet lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
LONDRA - Britanya Müslümanlar Konseyi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş ile farklı ırklardan insanların katıldığı Mısır cuntasını protesto gösterisi İngiliz Başbakanlık konutu önünde gerçekleştirildi.
 
Saat 14.00 civarında başlayan "Mursi`ye destek, Sisi`ye lanet" protesto gösterisi cemaatle kılınan namazın ardından atılan sloganlarla başladı.
 
Kuzey Londra`da faaliyetlerini sürdüren Nur Kültürel Eğitim Derneği ve Said Nursî Camii cemaatinin de destek verdiği protesto gösterisinde Türkiyeli Müslümanların çoğunlukta olduğu gözlendi.
 
Başta BBC olmak üzere İngiliz medyasının Mısır`a yönelik yayın politikasının da kınandığı gösteride, "Teşekkürler Türkiye" şeklindeki sloganlar tüm katılımcıları duygulandırdı.
 
Protesto eyleminde sık sık tekbirler getirilirken, "Sisi gidecek Mursi gelecek", "Ey İngiltere demokrasiniz nerde", "Sisi ve Hitler aynı şey", "Terörist sisi, terörist ABD, terörist Baradey, terörist Ezher Şeyhi" şeklinde sloganlar atıldı.
 
Gösteri sırasında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.
 
Birçok ırktan konuşmacının, cuntanın vahşetini kınayan konuşmalarının ardından, Mısırlı Müslümanlar için yapılan toplu dua ile gösteri sona erdi. (Tayyip Bakır-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir