• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Avrupalı STK`lardan Vanlı yetimlere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN-Ramazan çalışmaları kapsamında gönderilen 315 gıda kolisi Van`daki Sadakataşı gönüllüleri aracılıyla yetim ailelere ulaştırıldı.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Sadakataşı gönüllüsü Nebi Güleşçe, deprem sürecinde benzer çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Merkezleri Avrupa`da Bulunan İslamic Relief ile Habitat For Humanity, buradaki yetim ailelere ulaştırmamız için 315 koli gıda yardımı göndermişti. Bizlerde Ramazan ayında başladığımız bu çalışmalarımızı bugün itibarıyla tamamladık. Ve Bu Sivil Toplum Kuruluşlarımızın gönderdiği kolileri yetim ailelerimize ulaştırdık. Özellikle bu iki STK`ya teşekkürlerimizi iletiyoruz. Allah kendilerinden razı olsun" dedi.
İçerisinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu 315 koli yetim ailelerin evlerine birinci elden ulaştırıldı.
 
Yardımlarını alan yetimlerin mutlulukları gözlerinden okunurken, kendilerine yardım ulaştıran İslami STK`lara teşekkür ederek duada bulundular.
 
Evi Kurubaş Mahallesinde bulunan ve ailesinin geçimini hamal arabası (üçteker) ile sağladığını belirten Ramazan Gülaç(61), "Çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun çok memnun olduk. Yetimleri gözetenlere çok dua ediyorum" diye konuştu.
 
(Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir