• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
İlgisizlik mahalleliyi isyan ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa'nın Turgut Özal Mahallesinin yanı başında bulunan şehir çöplüğü geçen hafta yanmıştı. Mahalle halkı bugün çöp alanında toplanarak hiçbir yetkilinin içinde bulundukları tehlikeli durumla ilgilenmediğini belirttiler.

 

Mahalleliler çöplüğün yaşadıkları yer için oluşturduğu sağlık ve güvenlik sorununa duyarsız kalındığını belirtmek ve seslerini duyurmak için çöp alanını bir saat süreyle kapattılar.

 

Eyleme katılan 200 mahalle sakini ellerine pankart ve dövizler alarak çöp alanı, değil yaşanabilir bir çevre, orman ve park istediklerini haykırdılar.

 

Turgut Özal Mahallesi muhtarı İsmet Bakşi yetkilileri uyararak yıllardır çöp alanında çıkan yangınlar, patlamalar ve çöplüğün oluşturduğu çevre kirliliği ile mücadele ettiklerini, çağdaş bir ülke olan Türkiye'de meseleye siyasi rant çekişmeleri yüzünden çözüm bulunamadığını, bu tartışmalar ile zamanın heba edildiğini, olanın Turgut Özal mahallesi sakinlerine olduğunu dile getirdi.

 

Kalabalık grup bir süre çöp alanının girişinde oturma eylemi yaparak alana girişi kapattı. Eylem olaysız bir şekilde son buldu. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir