• DOLAR 32.535
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2488.734
  • ...

BATMAN - Son zamanlardaki altının düşüş ve yükselişi piyasayı vururken, altıncıları ise zarara sokuyor. Batmanlı kuyumcular, altındaki dengesizlikten dolayı halkın altın alamadığından ve piyasanın durgunluğundan yakındı.

 

Altın son günlerin en büyük yükselişine geçmiş durumda. Son günlerde altında yaşanan dengesizlik kuyumcuları zarara uğratırken halk ise altın alıp almamakta kararsız.

 

Son günler içinde yaşanan büyük yükselişin altına rağbeti azalttığını ifade eden kuyumcular, altın fiyatlarını ise şöyle açıkladı: Çeyrek altın fiyatı 145 TL, yarım altın fiyatı 290 TL, 7 gram ata altının fiyatı 580 TL, Cumhuriyet altını 590 TL ve gram bileziğin fiyatı ise 82 TL.

 

Altının belirli bir dengede durmadığı için ellerinde nakit para kalmasıyla zarara uğradıklarını söyleyen kuyumcular, "Altın dengeli bir şekilde yükselse kimse zarar etmez. Altın almak isteyen vatandaşlarda çekinerek altın alıyor. Bazı vatandaşlar ise altının yükseldiğini gördüğü için altın almadan geri dönüyor. Vatandaşlar, altını düşükten almadığı için yüksek fiyattan da almıyor" dediler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)