• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Bozdağ`dan İİT`ye Katliam Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dünkü Fetih cami kuşatmasında İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu`ndan aracı olmasını istemiş, ama herhangi bir ses çıkmamıştı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise İİT`ye tepkisini şu şekilde dile getirdi. Mısır`da yaşanan katliamlar için `İnsanlığımdan utanıyorum` diyerek, olanlara sessiz kalıp tavır ortaya koymayan, genel sekreterliğini Ekmeleddin İhsanoğlu`nun yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı`na (İİT)  Bozdağ, "İİT`nin adında İslam var ama `tık` yok." dedi.

Bozdağ, bir televizyon kanalında katıldığı programda, her gün yüzlerce insanın katledilip, toprağa verildiği bir coğrafyada İslam örgütlerinin etkin bir tavır ortaya koyamamasını eleştirip, "Şu vakit Mısır`da sesini yükseltmeyen bir teşkilat varlığını inkar etmiş olur. Eğer İhsanoğlu`nun yerinde ben olsaydım şimdiye kadar istifa etmiştim." diye ifade etti.

Mısır`da 21. yüzyıldaki firavunların temsilcilerinin büyük bir vahşet yaşattığına işaret eden Bozdağ, "Mısır`da ve Suriye`de öldürülenler Müslüman değil de gayrı Müslimler olsaydı bütün dünyanın yine öldürmeleri canlı yayından seyrederler miydi?" diye sordu. Orta Doğu`da kralların Mısır`da demokrasi gelirse tahtlarının taçlarının ellerinden gideceği korkusuyla darbeci Sisi`ye her türlü desteği verdiklerini anlatan Bozdağ, Avrupa`nın da "Sisi gibi bir kuklayı kontrol edersek 84 milyon Mısırlıyı kontrol ederiz." düşüncesi ile olanlara sessiz kaldığını dile getirdi.

Bozdağ, Türkiye`nin büyümesinden endişe duyanların, `Yeni bir Tayyip Erdoğan da Mısır`da çıkarsa diye` endişelendiklerine dikkat çekti.

Bazı İslam ülkelerinin lider ya da temsilcilerinin katliama ve firavunluğa rağmen öldürülen masum insanları `terörist` ilan eden açıklamalar yaptıklarından söz eden Bozdağ, İslam İşbirliği Teşkilatı`na (İİT), sessiz kaldığı için yüklendi.

"İİT, KRALLARIN ÇIKARLARI TEŞKİLATI DEĞİL"

Bozdağ, İİT`nin, kralların çıkarlarının teşkilatı olmadığına işaret ederek, "Teşkilatın katliamlara karşı yaptığı bir açıklama var mı? Eğer ben genel sekreteri olsaydım İslam ülkelerini toplayıp, medyanın huzurunda olanlara karşı işbirliği çağrısı yapardım. Eğer başarılı olamazsam `Ben tarih önünde böyle bir onursuzluğunu içime sindiremem.` deyip istifamı basıp ayrılırdım. İİT`nin adında İslam var ama `tık` yok. İİT ve Arap Ligi sınıfta kalmıştır." diye konuştu.

Ortalığı ayağa kaldıran Gezi destekçilerinden de "neden tık" yok diye soran Bekir Bozdağ, Türkiye`de bir şey olduğu zaman ortalığı ayağa kaldıran Uluslararası Af Örgütü gibi örgütlerin hiçbir açıklamasını görmediğini de belirtti.

Bozdağ, Mısır`da olanlar karşısında insanlığından utandığını belirterek, "Allah`ın, hepsinden bunun hesabının soracağına inanıyorum. Darbeci yönetime destek veren herkes darbeciler kadar mesuldür. İki yüzlü bu yaklaşımlar en büyük tehlike, tehdittir." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir