• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Organize Sanayilere Üniversite Kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin sanayi alanında yeni hamleler yapması gerektiğini söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Organize Sanayi bölgelerinde Meslek Liselerinin yaygınlaştırılacağını ve bu bölgelere üniversiteler kurulacağını kaydetti.

 

Bu bölgelerde üniversitelerin kurulmasıyla Türkiye`deki bütün organize sanayi bölgelerinde sanayici ve mesleki eğitim arasında doğrudan doğruya bir temas oluşturulmasının daha mümkün hala geleceğini ifade eden Bakan Ergün, "Öğrenciler de bir anlamda sanayi içinde eğitim görecekler. Aslında bunu yükseköğretime doğru kaydırmak bazı fakültelerinde Organize Sanayi Bölgeleri içerisinde kurulmasını birlikte temin etmek mecburiyetindeyiz." dedi.

Türkiye`nin sanayi alanında yeni hamleler yapması gerektiğini de belirten Bakan Ergün, Türkiye`nin kendi marka ve model aracını en kısa sürede üreteceğini söyledi. Bakan Ergün, "Bu dönem inşallah yeni bir marka model üretimini de kendi tasarımımız olarak, markamız olarak hem Türkiye`deki yollarda hem de Dünyadaki yollarda görme imkanına sahip olacağız." şeklinde konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir