• DOLAR 32.488
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2488.897
  • ...
``Rabia işareti` Sosyal Medyada Hızla Yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kampanyanın logosu, aynı zamanda Mısır`da katliamın yapıldığı Rabiatül Adeviyye Meydanı`nın ve darbe karşıtı gösterilerin de sembolü haline gelen dört parmakla yapılan "Rabia" oldu.

İşaret sosyal medyada hızla yayılırken, dünyanın farklı ülkelerindeki onbinlerce twitter ve facebook kullanıcısı logosunu değiştirerek kampanyaya destek verdi. Rabia işareti sosyal medyada her geçen dakika hızla yayılmaya devam ediyor.

Tahrir Meydanı`nda toplanan darbeye ve darbe lideri Sisi`ye destek veren onbinlerce kişi elleriyle "zafer işareti" yapmışlardı. Tahrir`e alternatif olan Rabiatül Adeviyye Meydanı`nda zafer işareti yerine "Rabia" işareti doğdu. Bu işaretin İslam dünyasında yeni zafer işareti olacağı ifade ediliyor.

Erdoğan`dan "Rabia" işareti

Bu arada Bursa`da açılışa katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuşması sırasında darbe karşıtı gösterilerin sembolü olan "Rabia" işareti yaptı. Erdoğan`ın elini kaldırarak, 4 parmağıyla bu işareti yapması üzerine, törene katılan vatandaşlar da üzerinde "Rabia" simgesi bulunan dövizleri kaldırarak destek verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir