• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
Meclis Daha Erken Açılabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM`nin yeni demokratikleşme paketini ele almak üzere 1 Ekim yerine, Eylül ayı ortasında açılması gündeme geldi. Başbakan Erdoğan paketle ilgili çalışmanın tamamlandığını açıkladı. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da ``Eylül`ün ortasında Meclis açılabilir. Öyle bir ihtimal var`` dedi.

Yeni yargı paketi ile, TCK`nın 314/2. maddesinin, ``Örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmayan ve şiddetle bağı tespit edilemeyenler, örgüt üyeliğinden cezalandırılamaz" şeklinde değiştirilmesi amaçlanıyor. Bu düzenleme ile, çok sayıda KCK tutuklusunun yanı sıra, Balyoz ve Ergenekon`dan ceza alanlara da tahliye umudu doğacak.

Yasa maddesi bu biçimde düzenlendiği taktirde, iki davada ``Örgüt üyeliği` suçundan ceza alıp, şiddete karışmayan ve hiyerarşik yapı dışında kalan sanıklar için de, tahliye, ceza indirimi ya da haklarındaki suçlamaların düşmesi gündeme gelecek.

Başbakan Erdoğan Türkmenistan gezisinden dönerken yaptığı açıklamada, ``Ben çalışmamı bitirdim. Bu hafta ilgili kurullarda bir görüşme daha yapıp önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Geneliyle duyduğunuz şeyler ama bir iki sürpriz olabilir. Pakette anadilde eğitim yok`` demişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir