• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
Konya`dan Mısır`a Destek `Kardeşliğin Bir Hukuku Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya Sivil Toplum Kuruluşları, Mısır halkına destek ve katliamı protesto amacıyla hükümet meydanında toplandı. Meydana akın eden Konyalılar, yatsı namazını meydanda cemaatle kıldı.

Namazın ardından kürsüye çıkan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Latif Selvi, "Yaklaşık 1,5 aydır vermiş olduğumuz mesajların en gür olanını inşallah bugün bu meydanda vereceğiz. Amacımız şu, kardeşliğin bir hukuku var. Allah bizi kardeş kıldı. O bizi bir misak ile birbirine bağladı. Ve kardeşlik hukukunun gereği olarak bugün Adeviyye Meydanı`nda Nahda Meydanı`nda, Mısır`ın bütün sokaklarında her türlü haksız ve zorbalığa karşı güçlü bir direnç sergileyen insanlığın medarıiftiharı olan kahramanlık destanları yazan kardeşlerimizle olduğumuzu bu meydandan haykıracağız inşallah" dedi.

Selvi`nin yaptığı konuşmadan sonra Hasan Çiftçi Kur`an-ı Kerim okudu ve ardından Muhammet Akmeşe de mealini okudu.

Daha sonra Suriyeli Cemal Mübeyyen Hoca, hacet namazı kıldırıp son rekatında konut duası okuduktan sonra uzun bir dua gerçekleştirdi.

Programa Mısır`daki son gelişmeler hakkında canlı yayınla bilgi aktarılırken, Konya`dan yardım gönüllüsü olarak Ramazan`ın son beş gününü Mısır`da geçiren ilahiyatçı Salih Zeki Keş`in izlenimlerini anlattığı bir konuşması oldu.

Program sırasında ağlayanların çok olduğu görülürken program bittikten sonra da birbirine sarılıp ağlayan geçlerin duygulu anları dikkat çekti. (İlyas Yavuz - İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir