• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Bayanlardan `Tesettür` Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYABRAKIR - İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının başlattığı "Tesettür Seferberliği" kampanyası çerçevesinde Diyarbakır Şura Der Bayan Komisyonu, "Tesettürün Önemi" konulu seminer düzenledi.

 

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde Özlem Hoca bir konuşma yaptı. Tesettürün Allah`ın emri olduğunu vurgulayan Özlem Hoca, Nur suresinin 31.ayetini okudu; "Mü`min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Gizledikleri ziynetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!"

 

Özlem Hoca, "Ayet-i Kerime açıkça gösteriyor ki, Müslüman hanımların yüzleri, elleri ve bir rivayete göre ayakları hariç bütün uzuvlarını, bütün bedenini örtmeleri farzdır. Açmaları ise haramdır" dedi.

 

Özlem Hoca, daha sonra Ahzap süresi 33. Ayetini okudu; "Evlerinizde oturun! (İhtiyacınız için dışarı çıkmanız gerekiyorsa) evvelki cahiliyet zamanında süslenerek, ince elbiseler giyerek, açılıp saçılarak sokağa çıkan kadınların çıkışı gibi çıkmayın! Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin! Allah`a (c.c) ve Resulüne itaat edin."

 

Bu ilahi emirden sonra Peygamberimizin hanımları başta olmak üzere ashabın hanımlarının itaat edip örtündüklerini söyleyen Özlem Hoca, sonrada tüm mümine bayanların "işittik itaat ettik" dediklerini ve örtüye büründüklerini söyledi.

 

Özlem Hoca sözlerini şöyle sürdürdü; "O zamanın Müslüman hanımları Ayet-i Kerimeyi duyar duymaz hemen örtünüyor. Peki, bugünkü Müslüman hanımlar defalarca bu ayeti okudukları ve işittikleri halde neden örtünmüyorlar? Müslüman`ım dediği halde neden İslam`ın tesettürüne uymuyorlar? Bütün bunların sebebi nedir? Birer anne, birer baba olarak üzerimize düşen vazifelerimizi acaba yerine mi getirmedik? Eğer bütünüyle İslami bir hayat ve temiz bir toplum istiyorsak, bugünden başlayarak, kızlarımıza ve akrabalarımıza İslam`ın edep ve adabını öğretmeliyiz. Komşularımıza ve çevremize de örtünmenin büyük bir şeref ve onur olduğunu kavratmalıyız."

M. Salih Keskin - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir