• DOLAR 32.537
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2435.551
  • ...
On binler Mısırlı Müslümanlar İçin Ayakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Mısır Dayanışma Platformu önderliğinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine Eminönü meydanında toplanan on binlerce kişi Mısır`daki kardeşlerinin yalnız olmadığını tüm dünyaya duyurdu.
 
"Darbeciler yenilecek, İslami hareket kazanacak", "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "Darbeci firavunlar, döktükleri kanda boğulacak" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, zaman zaman da "İslami hareket engellenemez", "Her yer Mısır, her yer direniş", "İhvan`a selam, direnişe devam", "Şehit Esma yolun, yolumuz" şeklinde slogan attı.
 
On binlerce "Rabia İşareti"
Üzerinde "Rabia işareti" olan pankart açan katılımcılar, slogan atarken de bu işareti yapıyor. Erkeklerin ve kadınların ayrı yerlerde durduğu alana kurulan dev ekrandan da Eminönü Meydanı`ndan görüntüler yansıtılıyor.
 
"Kahire`de sıkılan kurşun, İstanbul`da sıkılmıştır"
Eylemde konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, eyleme katılım çağrısına cevap verenlere teşekkür etti.
 
Kendilerine, Mısır`ın iç işlerine karışmama tavsiyesinde bulunanların olduğunu belirten Yıldırım, "Kahire`ye, Halep`e atılan kurşun, Şam`a atılan bomba; Ankara`ya, Diyarbakır`a, Edirne`ye atılmıştır. Suriye, Mısır ve Filistin`de şehitler verdik. Toprağa düştük, kanımız aktı, toprağı suladık, Bereket verdik. Birken bin olduk. Şimdi milyonlar oluyoruz. Sonra da her zulüm toprağına yürüyeceğiz, özgürleştireceğiz" diye konuştu.
 
Amerika`nın demokrasi anlayışını eleştiren Yıldırım, şöyle devam etti:"Savaşı büyütüyorlar. Bütün İslam topraklarına yayıyorlar. Bizim önümüzde imtihanlar var. Gerekirse şehit veririz ama köleliği kabul etmeyiz. Bütün partilere, cemaatlere ve derneklere sesleniyorum; biz Bosna`yı, Çeçenistan`ı, Irak`ı, Afganistan`ı, Suriye`yi ve Mısır`ı gördük. Hepsinde ortak bir şey vardı. Bombaları attıkları zaman `bu bomba örtülü kadını öldürsün` demiyorlardı. Açığına da örtülüsüne de atıyorlardı. Laik olana da İslamcısına da atıyorlardı. Onun için düşünceniz ne olursa olsun, babanız Müslümansa siz onlar için bir damla petrol kadar değerli değilsiniz."
 
"Arkasından ağlanacak birileri varsa onlar katillerdir"
Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak da, Mısır`da yaşanan sürecin bir imtihan olduğunu belirterek, "Arkasından ağlanacak birileri varsa onlar katillerdir. Biz ölümden korkmuyoruz. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Onlar Rableri katında diridirler" diye konuştu.
 
Batı demokrasisini eleştiren Dilipak, şöyle devam etti: "Batının demokrasi vaatlerinin arkasındaki yalan, `Gezi`de, Gazze`de, Suriye`de ortaya çıktı. Şimdi de Mısır`da ortaya çıkıyor. Günde 10 saat yayın yapanlar, Suriye`ye, Filistin`e kör. Böyle bir demokrasiyekabul etmiyoruz. Mısır`daki İhvan, bizim kardeşimiz. Mursi bizim kardeşimiz. Mısır halkına, iradelerine saygı gösterilmesini istiyoruz."
 
"Mısırlılar özgürlükleri için sokaklarda"
"Mısır Darbe Karşıtı Gençler" oluşumunun sözcüsü ErvaTavel ise, Mısır halkının sadece özgürlüğünü ifade etmek için sokaklara çıktığını söyledi. Darbecilerin, sivillere silahla ateş ettiğini dile getiren Tavel, şu ana kadar binlerce kişinin öldüğünü ve 15 binden fazla kişinin de tutuklandığını kaydetti.
Tavel, Türkiye`nin verdiği desteğin kendilerini onurlandırdığını ifade ederek, "Türkiye`nin Mısır`ın iç işlerine karıştığını söyleyenler, asıl Mısır`ın kendi iç işlerine karışıyor" dedi.
 
Eylem, gruptakilerin bir süre daha tekbir getirmesi ve slogan atmasının ardından sona erdi. (Enes Durmaz, Selman Tuğrul, Ali Fidancı - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir