• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır`daki Katliam İsviçre`de Te`lin Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İSVİÇRE - Basel Şehri`nin Merkezi noktalarından olan Klara Meydanında (Clara Platz) saat 15.30`da başlayan ve iki saatten fazla süren etkinlik Cuntacıları Protesto anlamında İsviçre`de düzenlenen ilk etkinlik olma özelliğini taşıyor.

Sunumunu Murat Korkutata`nın yaptığı etkinlik Molla A.Vahap Yıldız Hoca tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetine müteakiben Almanca, Türkçe ve Arapça yapılan basın açıklamalarında, darbeciler Te`lin edilirken İhvan ve direnişçi Müslümanlara destek mesajları verildi.

Almanca Basın açıklamasını okuyan Yusuf Taşbunar, Avrupa`da yaşayan Müslümanlara seslenerek, “İsviçre`de yaşayan Müslümanlar olarak burada, çağdaş Firavunlara ve onları destekleyen küçük büyük bilumum şeytanlara karşı direnen Müslümanlara destek için toplanmış bulunmaktayız. Özellikle Avrupa`da yaşayan tüm Müslümanları gerek bireysel olarak gerekse de vakıf ve dernek gibi yapılarla kurumsal olarak yaşanan katliamları Avrupa halklarına duyurabilme adına meydanlara, protestolara,  Cuntacıları kınamaya ve Mısır`ın İzzet sahibi Müslümanlarını desteklemeye davet ediyoruz.” dedi.

Sık Sık Tekbir ve "İhvan`a Selam Direnişe Devam", "Basel`den Müslüman Kardeşlere Selam", "Katil Sisi Kahrol Sisi", "Direniş İzzettir Boyun eğmek Zillettir",  "Es Lebe Wiederstand (Yaşasın Direniş)", "Es Lebe Gerechtigkeit (Yaşasın Adalet)", "Putschisten Sind  Faschisten (Darbeciler Faşisttir)", "Yarınlar Müslüman Kardeşlerindir", sloganlarıyla inleyen alanın doluluğu ve çevrede toplanan İsviçrelilerin ilgileri de dikkatlerden kaçmadı.

Yapılan basın açıklamasının Arapça bölümünü okuyan Molla Süleyman İlhan hoca ise, “Buradan bir kez daha ve gür bir ses ile Avrupa`da ikamet eden Müslümanlar olarak canımızla, malımızla ve dualarımızla Mısır`ın izzetli Müslümanlarının yanında olduğumuzu, onlarla aynı duyguları hissettiğimizi, acılarını paylaştığımızı kamuoyuna deklare ederiz.

Ümmetin izzeti ve zaferi için mücadele eden İhvan-ı  Müslimin`e  ve onlarla aynı safta duran diğer tüm Müslümanlara Avrupa`nın bu köşesinden selam ve dualarımız iletiyoruz. Dünya Müslümanları bilsin ki; şu an Mısır`da var olan şey bir savaş değil aksine bir Müslüman kıyımıdır. Kardeşlerimiz katledilirken onların safında olmayanlar şunu iyi bilmelidirler ki, bir gün onlara da sıra gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar arasında program sunucusu Murat Korkut tarafından verilen katliama dair bilgiler, yaralı ve şehitlere dair haberlerden etkilenen katılımcıların ağladıkları ve sık sık kendiliklerinden tekbir getirdikleri görüldü.

Gerçekleşen toplu tel’in etkinliğinin Türkçe Basın açıklaması ise Doğru Haber Yazarlarından Zülküf Er tarafından okundu. Konuşması boyunca tüm dünya Müslümanlarını Mısırlı kardeşlerine destek olmaya çağıran Er, “Bizler, Mısır`da Müslümanlara karşı yapılan katliamı nefret ve öfke ile kınamaktayız. Her şeyden önce, Şehadete ulaşan kardeş ve bacılarımıza Rabbimizden rahmet dilerken dökülen kanların, başta Mısır olmak üzere, tüm dünya`da Müslümanların zaferine vesile olmasını dileriz.  Başta şehidlerin aileleri olmak üzere Mısır`ın izzetli Müslümanlarına özelde de Müslüman Kardeşler Teşkilatı`nın Muhterem yöneticilerine taziyelerimizi sunarken yaralılara da Rabbimizden şifa dileriz.” şeklinde konuştu.

Özellikle Avrupa`da yaşayan tüm Müslümanları gerek bireysel olarak gerekse de vakıf ve dernek gibi yapılarla kurumsal olarak yaşanan katliamları Avrupa halklarına duyurabilme adına meydanlara, protestolara,  Cuntacıları kınamaya ve Mısır`ın İzzet sahibi Müslümanlarını desteklemeye davet ettiklerini belirten Er, “Buradan bir kez daha ve gür bir ses ile Avrupa`da ikamet eden Müslümanlar olarak canımızla, malımızla ve dualarımızla Mısır`ın izzetli Müslümanlarının yanında olduğumuzu, onlarla aynı duyguları hissettiğimizi, acılarını paylaştığımızı kamuoyuna deklare ederiz.” açıklamasında bulundu. Gazeteci Yazar Zülküf Er konuşmasının son bölümünde, "Bizler İsviçre`de yaşayan Müslümanlar olarak bu konuda gerekli adımları atma gayretinde olacağımızı belirtirken tüm sevenlerimizi de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Müslümanlar olarak dünyanın neresinde olursak olalım, bu konuda sorumluluk sahibiyiz.  Eğer bu gün Mısırlı kardeşlerimizin safında yer almayacak olursak, Yarın Allah Teâlâ`nın huzurunda da Salihlerin safında olamayız.

Bu münasebetle; Cuntacılara başta yakından bildikleri Firavun olmak üzere, Hüsnü Mübarek gibi çağdaş zalimlerin akıbetini hatırlatırken Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha kamuoyuyla paylaşırız.

Rabbim tüm Müslümanları, Mısırlı kardeşlerimizin mücadelesine destek olmak için adım atanlardan eylesin.

Bir kez daha Şehitlere rahmet, yaralılara şifa dilerken, zalimleri nefretle kınıyor ve başta Avrupa`da yaşayanlar olmak üzere tüm Müslümanları bu zulme karşı; Kınamaya, Protestoya ve meydanlara davet ediyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik alanında Mısır’daki direnişle özdeşleşen `Exi Ente Hürrün` eserini dinleyen kimi protestocuların, kendilerinden geçtikleri görüldü.

Çoğunluğunu Türkiyeliler olmak üzere farklı  ülkelerden gelen Müslümanların da katıldığı Te`lin mitingi Molla Süleyman İlhan hoca tarafından yapılan dua ile son buldu. (Hamza Korkut –Sadık Tufan)

Said-i Nursi Vakfı’nın öncülüğünde gerçekleşen Müslüman Kardeşlere Destek ve Darbeci Cuntacıları Tel’in mitinginin Basın Açıklamasının tam metni ise şöyle:

"BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Bizleri zalimlerin değil de direnişçi Mücahidlerin zümresinden kılan Rabbimize hamd olsun. Ömrünü mazlumların zaferi ve hakkın hâkimiyeti için mücadele içerisinde geçiren, Özgürlük Peygamberi Hz. Muhammed`e binlerce kez salât ve selam olsun.

Allah Azze ve Celle`nin mübarek selamı, Çağdaş firavunlara karşı onurluca direnen Mısır Müslümanlarının ve zalimlerin değil de mazlumların safında yer almayı tercih eden siz Müslümanların üzerine olsun.

Rabbimiz Yüce kitabında

`Sakın Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. O onları, gözlerin dehşetten açılacağı güne kadar ertelemektedir` diye buyurmaktadır.

Yaklaşık iki aydan beridir Mısır`da hortlayan yeni Firavun ve avenelerinin bu Ayet-i Kerime`ye iyice ve tekrar tekrar bakmaları gerekmektedir.

İsviçre`de yaşayan Müslümanlar olarak burada, çağdaş Firavunlara ve onları destekleyen küçük büyük bilumum şeytanlara karşı direnen Müslümanlara destek için toplanmış bulunmaktayız.

Bizler, Mısır`da Müslümanlara karşı yapılan katliamı nefret ve öfke ile kınamaktayız. Her şeyden önce, Şehadete ulaşan kardeş ve bacılarımıza Rabbimizden rahmet dilerken dökülen kanların, başta Mısır olmak üzere, tüm dünya`da Müslümanların zaferine vesile olmasını dileriz.  Başta şehidlerin aileleri olmak üzere Mısır`ın izzetli Müslümanlarına özelde de Müslüman Kardeşler Teşkilatı`nın Muhterem yöneticilerine taziyelerimizi sunarken yaralılara da Rabbimizden şifa dileriz.

Sivil ve Barışçı halkı katletmeyi gelenek haline getiren, topraklarını işgal eden Siyonistlere yıllarca boyun eğen, ülkenin maddi ve manevi değerlerini yıllarca batılılara peşkeş çeken Mısır`ın çağdaş Firavunları, her geçen gün daha fazla azmakta, hak ve adalet yanlılarına, bebeklere, çocuklara, savunmasız sivillere ölüm yağdırmaktadır.

Mübarek Ramazan Ayı`nı bile katliamla geçiren Batı Kuklası cuntacılar, İnananları namaz kılarken, İftar açarken, Sahur vaktinde, secdede, rukuda, bebek, çocuk, kadın, yaşlı, genç, âlim demeden katletmekte, çatılara yerleştirdiği nişancılarıyla insanlara ölüm yağdırmaktadır. Tamamen bir insanlık suçu olan bu katliamı ise eğlence izler gibi izleyen sözüm ona demokrasi aşığı batılı devletler ve başta Suud olmak üzere kimi Arap ve Müslüman devletler de bu katliama ortaklık etmektedirler.

Başını Batı kuklası, Sisi adlı bir satılmışın çektiği cunta, Halkın onayıyla iktidara gelen Mısır`ın ilk ve tek Meşru hükümetini gayri meşru bir darbe ile devirerek Meşru Ç.Başkanı Muhammed Mursi ve  Müslüman kardeşler Teşkilatının önde gelen simalarını tutuklayarak, kendi halkını katlederek bir insanlık suçu işlemiştir. İşlenen bu suça karşı; vicdan sahibi her insanı tepki koymaya, darbecileri lanetlemeye, mazlum Mısır halkıyla dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz.

Özellikle Avrupa`da yaşayan tüm Müslümanları gerek bireysel olarak gerekse de vakıf ve dernek gibi yapılarla kurumsal olarak yaşanan katliamları Avrupa halklarına duyurabilme adına meydanlara, protestolara,  Cuntacıları kınamaya ve Mısır`ın İzzet sahibi Müslümanlarını desteklemeye davet ediyoruz.

Buradan bir kez daha ve gür bir ses ile Avrupa`da ikamet eden Müslümanlar olarak canımızla, malımızla ve dualarımızla Mısır`ın izzetli Müslümanlarının yanında olduğumuzu, onlarla aynı duyguları hissettiğimizi, acılarını paylaştığımızı kamuoyuna deklare ederiz.

Ümmetin izzeti ve zaferi için mücadele eden İhvan-ı  Müslimin`e  ve onlarla aynı safta duran diğer tüm Müslümanlara Avrupa`nın bu köşesinden selam ve dualarımız iletiyoruz. Dünya Müslümanları bilsin ki; şu an Mısır`da var olan şey bir savaş değil aksine bir Müslüman Kıyımıdır. Kardeşlerimiz katledilirken onların safında olmayanlar şunu iyi bilmelidirler ki, bir gün onlara da sıra gelecektir.

Mısır`da hak ile Batılın asırlardır süregelen mücadelesi şu anda bir kez daha caridir. Tüm dünya Müstekbirlerini ve zalimlerini temsilen Sisi ve yandaşları şu ana kadar binlerce kardeşimizi hunharca katletmiş on binlercesini ise yaralayıp sakat bırakmıştır. Mısır`da yaşananlar İslam Ümmetine karşı açılan yeni bir cepheden başka bir şey değildir. O Yüzden tüm dünya Müslümanlarını bu mücadelede hakk olan İslam cephesinde saf tutmaya davet ediyoruz. Şunu da belirtelim ki İhvan Düşerse Ümmet  sıkıntıya düşer.

Tarafsız kalanın, şeytanın ilgasına uğrayacağı günlerden geçmekteyiz. İhvan kendi adına değil, ümmet adına direnmektedir. İhvan bu direnişten zaferle çıkacak olursa bu ümmetin zaferi olacaktır. İhvan kaybedip de dağılırsa eğer, bu ümmetin mağlubiyeti olacaktır. Böylesi bir mağlubiyetten tüm Müslümanlar olarak hepimiz sorumlu olacağız. Zafer veya mağlubiyet sadece İhvan`ın ya da Mısır`ın değil tüm dünyanın gidişatını etkileyecektir.

Mısır`da bugün yaşananlar da aynı minvalde, aynı istikamette devam ediyor.  Görünüşe göre Sisi adlı bir kukla, askeri darbe yaparak İhvan`ı iktidardan devirmiş oluyor. Ama gerçekten öyle mi? Darbe sabahından itibaren bu gün yaşanan katliama kadar var olan gelişmelere bakınca Sisi ve taifesinin sadece birer kukla oldukları apaçık ortaya çıkıyor.  ABD`si, AB`si, Körfez ülkeleri, Siyonizmi ve diğer İslam düşmanlarının tamamı İslam düşüncesinin iktidar olmasına engel olmak için el birliği etmiş durumdalar.

Mısırlı Müslümanlar, sadece darbeci Sisi ve avenesine değil, tüm İslam düşmanlarına karşı direnmektedirler. Onların zaferi Ümmetin zaferi, onların mağlubiyeti ümmetin mağlubiyeti olacaktır. İhvan, Allah`ın izniyle muzaffer olursa eğer; kazanan Mısır olacaktır, Filistin, Hamas, Arakan ve diğer Müslüman coğrafyalardaki mücahitler olacaktır. Sisi devrilip cehennemin dibini boylayınca da kaybeden ABD olacaktır, İsrail, Britanya, AB olacaktır. Hepsinden öte, Müslümanların canlarını, Namuslarını ve Mallarını küfre peşkeş çeken Suud  ve benzerleri kaybedecektir.

İstisnasız dünyadaki tüm İslami hareketlere ilham kaynağı olan İhvan hareketi, kazanacağı bir zaferle, Müslümanların ufkuna zafer ekecektir. Darbe olduktan sonra, Siyasal İslam öldü, diye hezeyanlar savuranlar iyi bir cevap alacaktır. Dünyanın her tarafındaki Müslümanlar, direnişin hayat olduğuna bir kez daha iman edeceklerdir İhvan`ın zaferiyle.  İhvan bu güne kadar sergilediği izzetli ve barışçıl tavırla İslam`ın korkakların değil cesurların dini olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.

Müslümanları bir birine kırdırıp ömürlerini baki kılmak için Sisi ve benzeri kuklaları sahneye süren Büyük Küçük tüm Şeytanlar şunu bilsinler ki; Siz saldırdıkça Ümmet daha da bilinçlenmek te ve vahdete giden yol daha da kısalmaktadır. O gün geldiğinde ne sizler kuklalarınızı ne de kuklalarınız sizleri asla ve asla koruyamayacaktır. O gün vay o zalimlerin haline…

Küçük büyük, farklı ırk ve dinden mensup şeytanlara ve Siyonistlere sığınarak Müslümanları katleden darbeciler acaba Allah Azze ve Celle`nin yakalamasının şedid olduğunu, Şeytanlarının gün gelip onları yalnız bırakacağını ve o gün Müslümanların öfkesiyle baş başa kalacaklarını hiç akledemiyorlar mı? Elbette ki Aziz ve Züntikam olan Rabbimiz, onları Firavun gibi döktükleri kanlarda boğmaya muktedirdir.

Ayrıca tüm dünya Müslümanlarını da bu konuda acilen ve etkili adımlar atmaya davet ediyoruz.

Bizler İsviçre`de yaşayan Müslümanlar olarak bu konuda gerekli adımları atma gayretinde olacağımızı belirtirken tüm sevenlerimizi de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Müslümanlar olarak dünyanın neresinde olursak olalım, bu konuda sorumluluk sahibiyiz.  Eğer bu gün Mısırlı kardeşlerimizin safında yer almayacak olursak, Yarın Allah Teâlâ`nın huzurunda da Salihlerin safında olamayız.

Bu münasebetle; Cuntacılara başta yakından bildikleri Firavun olmak üzere, Hüsnü Mübarek gibi çağdaş zalimlerin akıbetini hatırlatırken Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha kamuoyuyla paylaşırız.

Rabbim tüm Müslümanları, Mısırlı kardeşlerimizin mücadelesine destek olmak için adım atanlardan eylesin.

Bir kez daha Şehitlere rahmet, yaralılara şifa dilerken, zalimleri nefretle kınıyor ve başta Avrupa`da yaşayanlar olmak üzere tüm Müslümanları bu zulme karşı; Kınamaya, Protestoya ve meydanlara davet ediyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir