• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
AB Mısır toplantısını erteledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, ``AB Dışişleri Bakanları`nın Mısır`da yaşanan trajediyi ele alacakları toplantının Pazartesi günü yapılamayacak olması pişmanlık verici. Ancak haftanın ilerleyen günlerinde olabilir.`` dedi.

Avrupa Birliği Mısır`da devam eden ve her geçen gün ölü sayısı artan olaylar karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor . Geçtiğimiz günlerde Mısır`da yaşanan olayların AB Dışişleri Bakanları`nın önümüzdeki Pazartesi günü gerçekleştirecekleri bir `acil durum toplantısı` ile ele alınacağı açıklanmıştı. Ancak gelinen noktada bu toplantının ertelendiği öğrenildi. İptal kararıyla ilgili ilk açıklama İsveç`in Dışişleri Bakanı Carl Bildt`ten geldi. Daha önce yaptığı darbe karşıtı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Bildt, söz konusu toplantının ertelenmesinin `üzüntü verici` olduğunu söyledi. Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yapan Bildt, toplantının haftanın ilerleyen günlerinde olabileceğini bildirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Mısır`da yaşanan ve binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların akabinde Avrupa Birliği dışişleri bakanlarına önümüzdeki hafta pazartesi acil durum toplantısı çağrısı yapmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir