• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
Mısır`da devlet terörü uygulanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından merkez Yıldırım ilçesinde düzenlenen Kentsel Dönüşüm törenine katılan Başbakan Erdoğan Mısır`da gelişmeler ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Mısır`da devlet törürünün icra edildiğini ifade eden Erdoğan, "Mısır`da 2 ayrı tablo var, bir tablo firavunun izinden gidenler, bir tablo Musa`nın izinden gidenler." dedi.
Erdoğan Mısır`da camilere ve kiliselere yönelik saldırıları şiddetle kınadığını belirterek şöyle konuştu: "Tüm tarafları daha fazla hassasiyete davet ediyorum. Ama oyuna bakın, şu anda Müslüman Kardeşler kiliseleri koruma altına alıyor ve malum uluslararası medya, hani `Gezi medyası` vardı ya Türkiye`de ve dünyada, aynı orada ne varsa burada da onlar var. Bunlar şimdi ne diyor biliyor musunuz? `Müslüman Kardeşler 30 tane kilise yaktı` diyorlar. Halbuki kiliseleri koruma gayretinde olanlar onlar."

"Mısır`da adalet isteyen insanlara kurşun yağdırılırken susan, susarak onaylayan, susarak teşvik edenler, vicdanlarıyla yüzleşmeyecek kadar o kanın içine batmıştır." diyen Erdoğan, "Bugün Mısır`da susanlar, yarın sıra kendilerine geldiğinde konuşamayacaklar. Bugün Mısır`da demokrasinin katline seyirci kalanlar, yarın çıkıp da hiç kimseye demokrasi dersi veremezler. Bugün Mısır`da darbeye darbe diyemeyenler, sıra başka bir ülkeye geldiğinde seslerini yükseltemezler. Bugün Mısır`da oynanan oyunu yarın çıkacaklar, bir başka İslam ülkesinde oynayacaklar. Bugün Mısır`da sergilenen vahşeti yarın belki de bir başka ülkede sergileyecekler. Belki Türkiye`yi karıştırmak isteyecekler. Çünkü bu bölgede güçlü bir Türkiye istemiyorlar." dedi.

Türkiye`nin Mısır konusundaki tavrını eleştirenlere cevap veren Erdoğan,"Türkiye de sussun istiyorlar, Türkiye de Mısır`a sırtını dönsün istiyorlar, Türkiye de katliamı görmesin, darbeyi görmesin, ilkelerini ayaklar altına alıp, vicdanını çiğneyip sessiz kalsın istiyorlar. Türkiye konuştukça, Türkiye tepki gösterdikçe, Türkiye hakkı, adaleti dile getirdikçe birileri vicdanlarıyla baş başa kalıyor ve bundan rahatsız oluyorlar" dedi.
Erdoğan konuşması sırasında elini kaldırarak 4 parmağı ile "Rabia" işareti yaptı.

(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir