• DOLAR 32.589
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2497.47
  • ...
Tüm bölge felaketlerle sarsılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


HABER MERKEZİ- Sakarya Adalet Girişimi, 415. hafta açıklamasında üzerinden 14 yıl önce geçen Marmara Depremi'nin unutulduğunu ve gereken tedbirlerin alınmamasını eleştirdi.

"Yaşanan acılar yılda bir günlüğüne hatırlanıyor"
SAGİR adına Sakarya Dayanışma Derneği'nden Kadrican Mendi'nin okuduğu açıklamada "Milyonlarca insanın hayatını etkileyen, on binlerce insan için hayatın sonu anlamına gelen o büyük depremin izleri fiziksel olarak yavaş yavaş siliniyor. Yaşanan acılar yılda bir günlüğüne hatırlanıyor ama ne yazık ki depremden alınması gereken dersler çoktan unutuldu gitti.

Depremin üzerinden geçen zamanla birlikte duyarsızlığın artması tedirgin edici bir durum. Her geçen yıl bir sonraki depreme biraz daha yaklaşmışken, bir daha hiç deprem olmayacakmış gibi davranılmasını doğru bulmuyoruz. Depremle birlikte aynı dramın tekrar yaşanmaması için tüm yetkilileri ve halkımızı, daha duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz." denildi.

"Tüm kardeş halkların acılarını paylaşıyoruz"
Kadrican Mendi, "14 yıl önce büyük bir altüst oluş yaşamış Sakarya halkı olarak, bölgemizde siyasal altüst oluşlar yaşayan, kriz süreçlerinden geçen ve büyük acılar çeken tüm kardeş halkların acılarını da aynı şekilde paylaşıyoruz" diyerek Suriye, Mısır, Irak, Lübnan ve Bahreyn gibi ülkelerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

"Körfezdeki kuklalar; emperyalist güçlerle işbirliği yaparak katliamlara imza atıyor"
Mendi, "Suriye'de derinleşen krizin tetiklediği fay hatlarıyla birlikte tüm bölgeyi sarsmaya başlayan depremlerin yeni felaketlere yol açtığını görüyoruz. Üç yıldır büyük bir trajedi yaşayan Suriye halkına bir aydır Mısır halkı da eklendi... Kaosu körüklemeyi kendi düzenlerini ve çıkarlarını korumanın yolu belleyenlerin yol açtığı sonuçlar ortada. Bölgedeki despot rejimler, körfezdeki krallıklar ve onların kuklaları; emperyalist güçlerle işbirliği de yaparak her yanımızı kan gölüne çevirdiler. Halkların adalet ve özgürlük taleplerini bastırmak adına giriştikleri kanlı oyunlarla tüm coğrafyayı bir ateş çukurunun içine yuvarladılar! Ve bu hal, bölgedeki despot rejimlerin ömürlerini uzatmaktan, mezhebi nefret tohumları ekmekten başka da bir sonuç vermedi! Zaten asıl hedef de bu değil miydi?" dedi.

"İfsat edici güç ve iktidarlar geçicidir."
Basın açıklaması şu çağrıyla son buldu: "Buradan tüm kardeşlerimize sesleniyoruz: Unutmayın ki günler gelip geçicidir. İfsat edici güç ve iktidarlar geçicidir. Bunları unutarak, günü birlik hesaplar ve beklentiler uğruna neyin feda edildiğini, neyin heba edildiğini iyi görmek zorundayız. Acılarımızı kendi çıkarları için manipüle edenlerin, taleplerimizi kendi politik ajandalarına bağlayıp irademizi esir almaya kalkışanların tuzaklarını bozmak için birlikte mücadele etmekten başka bir yolumuz yok!

Bunun için ayrışmaları ve çatışmaları derinleştiren her türlü sözden ve eylemden sakınmamız, fitne ateşini körükleyerek yeni ihtilaflar üretecek davranışlardan uzak durmamız ve kardeşlik hukukunu korumamız hepimizin önceliği olmalıdır. Bizim dayanışmamız ancak birbirimizle olabilir. Ümmetin parçalanmışlığı da, birbirimizle ayrılığımız da yalnızca zalimlerin işine gelmektedir!" (Enes Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir