• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dindar Kürtlere Saldırmak Halka Yarar Değil Zarar Verir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre`de 13 Ağustos gecesi PKK`nin asayiş birimi YDG-H tarafından, içinde kadın ve çocukların bulunduğu 3 eve çivilerle desteklenmiş bombaların atılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.
 

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç yaptığı basın açıklamasında, son günlerde bazı kesimlerce bilinçli bir şekilde dindar Kürtler ve kurumları hedef gösterildiğini bunun neticesinde düzenlenen saldırıların son halkasının Cizre`de İslami hassasiyetlere sahip bazı kişilerin evlerine el yapımı bombalar atılması olduğunu belirtti.
 

Dindar Kürtlere yapılan saldırıların halka yarar değil zarar vereceği vurgulanan açıklamada, "Kürt halkının arasına fitne koymak ve onları çatıştırmak isteyen bu kişileri ve kesimleri hayretle ve ibretle izlemekteyiz. Kime ve neye hizmet ettiğini bilemeyen gençleri ve çocukları kullanarak dindar Kürtleri hedef yapmak, evlerine ve kurumlarına saldırmak halkımıza yarar değil zarar getirir. Kürt halkını düşman kamplara ayırıp birbiriyle çatıştırmak, halkımıza yapılacak en büyük kötülüktür. Bu yanlış hesap içinde olanlar bir an önce kendilerine çekidüzen vermelidir. Yalan iftiralarla hedef göstermekten ve saldırmaktan vazgeçmelidir" ifadeleri kullanıldı.
 

Halkın canı malı, insani ve İslami haklarının tüm kişisel ve örgütsel çıkarların üzerinde olduğu belirtilen açıklamada, "Örgütsel çıkarlar için halkımızın geleceğine zarar verici söz, eylem ve saldırılardan herkes kaçınmalıdır. Bu saldırılar örgütsel hâkimiyet kurmak ve halkı sindirmek için yapılan eylemlerdir. Gençler, halka zarar verecek bu tür saldırılara ve oyunlara alet olmamalı, kendilerini kullandırmamalıdır. Halkımızın tüm kesimleri bu saldırganları iyi tanımalı ve saldırganlara prim vermemelidir.
 

Bu münasebetle saldırıya uğrayanlara geçmiş olsun diyor, saldırıyı ve saldırgan zihniyeti kınıyoruz. Halka yönelik saldırıların bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyoruz" denildi. (Mustafa Erkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir