• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Mısır`da Seçimler Yine `Gözlemcisiz` Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayaklanmalar sonrası Hüsnü Mübarek yönetiminin devrilmesi ve ülkede Askeri Konsey liderliğinde kurulan geçici hükümet yeni seçim yasasını onayladı.

EL Cezire’nin haberine göre, sürekli olarak açıklanması geciktirilen seçim kanunu dün akşam açıklandı.

Habere göre seçim kanunu ile ilgili çok fazla değişiklik yapılmadı. Ülke genelinde yapılacak seçimin bir gün içerisinde ve üç aşamalı olarak yapılması planlanıyor. Seçimin sonuçları ile ilgili de açıklama yapıldı. Seçim sonuçları ile ilgili net bir tarih verilmedi ve sonuçların ‘en yakın zamanda’ açıklanacağı ifade edildi.

ULUSLARARASI DENETİME İZİN YOK

Mısır yönetim tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek seçimlerde uluslar arası denetime de izin verilmeyeceği açıklandı.

Mısır`da geçici yönetimi elinde bulunduran Askeri Konsey`in kararı Mısırlılar tarafından tepkiyle karşılandı. Aktivistler seçimlerin adil bir şekilde yapılması için uluslararası camia tarafından takip edilmesi gerektiğini dile getirdi.

MECLİSE 504 ŞURA MECLİSİ İÇİN 390 VEKİL SEÇİLECEK

Mısır’da gerçekleştirilecek seçimler ile meclis için toplam 504 vekil, şura meclisi için de 390 vekil halkı temsil edecek. Ayrıca bu vekiller asker ve başkan tarafından atanan 10 vekil de katılacak.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir