• DOLAR 32.54
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2474.465
  • ...
Bir Adeviyye de Van'dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Mısır'da Çarşamba günü başlayan katliamlar aralıksız devam ederken dünya Müslümanlarından tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Van'da 23 STK'nın bir araya gelerek oluşturduğu Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, bugün saat 17'00'de Hz Ömer Camii Dabbağoğlu Parkında Mısır'daki Müslümanlara destek amaçlı bir program düzenleneceğini duyurdu.

 

Tüm Van halkını programa katılmaya davet eden Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi, icra Kurulu üyesi İsmail Almalı, programın Mısır'daki gelişmelere bağlı olarak saat 19.00'dan sonra da devam edebileceğini söyledi.

 

Amaçlarının Mısır'da yaşanan vahşete sessiz kalmamak ve Van Kamuoyunu bu noktada bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Almalı, katliamların devam etmesi halinde inisiyatif olarak bu tür eylemlerinin devam edeceklerini belirtti.

 

Almalı, inisiyatif olarak daha önce basın açıklamalarıyla konuya olan hassasiyetlerini ortaya koyduklarını belirterek, cuntanın katliamlara devam etmesi ve Adeviyye ile Nahda meydanlarının boşaltılması üzerine böyle bir eylemle Mısırlı Müslümanların yalnız olmadıklarını ortaya koymak istediklerini aktardı.

 

Almalı ayrıca, program kapsamında konuşmalar, dua, Kur'an okuma, marş ve ezgilerin olacağını ve 17'00'de başlayan programın Mısır'daki gelişmelere bağlı olarak devam edeceği bilisini verdi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir