• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
Cizre'de mütedeyyin ailelere saldırılar kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre'de 13.08.2013 Salı günü 3 mütedeyyin aileye yapılan eşzamanlı bombalı saldırıya bir tepki de Şırnak'tan geldi. Şırnak merkezde faaliyet gösteren Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, bir basın bildirisiyle saldırıları lanetledi.

 

Yazılı Basın açıklamasını okuyan Nuh Eğitim Der Başkan Yardımcısı Sait Külter, "Bu saldırıları yapanları şiddetle lanetliyoruz" dedi.

 

Kürt ulusalcıları ve onlarla irtibatlı odakların Rojava'daki çatışmalı grupları bahane ederek, bölgedeki İslami kuruluşlar ve dindar Kürtler aleyhine yürüttüğü iftira kampanyasının düşmanlık ve hedef gösterme boyutuna çevrildiği belirtilen açıklamada; "Yaşanan olaylar üzerinden Kürt milliyetçi çevrelerinin oluşturmaya çalıştıkları kurgusal ortamın deşifre edilmesi, bu çevrelerin asabileşmesine ve kendilerini kaybederek günahsız ve suçsuz insanlarımıza saldırmalarına kadar varmaktadır. Bunun en son örneği de, 13 Ağustos 2013 Salı günü Şırnak'a bağlı Cizre ilçemizde, 3 dindar Kürt ailesine eşzamanlı yapılan, tesir gücü artsın diye çivilerle desteklenmiş ses bombalı saldırıdır" denildi.

 

Saldırıların şiddetle kınandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Suriye Kürdistan'ında güya, İslamcı güçlerin masum Kürt sivilleri öldürdüğüne dair ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu tüm çıplaklığıyla ortaya koyan Mütedeyyin insanlar hedef seçilmiştir. İnandığımız Rabbimizin buyrukları gereği, doğruluktan şaşmayacak, yalana da doğru demeyecek olan bu dindar nesil, yalanlarına kanmadığı, gerçeklerin açığa çıkmasına vesile oldukları için de hedef olmuşlardır.

 

"Her fırsatta düşünce özgürlüğünden dem vurdular"
İşin garip kısmı da, yıllardır devletin ırkçı, inkârcı, baskıcı tutumundan, halkın özgürlük alanının kısıtlanmasından şikâyet ettiklerini ifade eden bu zihniyet, her fırsatta düşünce özgürlüğünden dem vurmuş, fikirlerin özgürce beyanını savunduklarını iddia etmişlerdir. Ancak bu ve benzeri kin ve öfke dolu saldırılar, bu zihniyetin utanmaz ve vahşice bir tutumla kendi fikirlerine muhalif kesimleri sindirmeye çalışmıştır. Benim dediğim dedik diyerek molotof, ses bombaları atarak bölge halkını baskı altına almaya ve susturmaya yeltenerek zulüm etmektedirler.

 

Şu kesinlikle bilinsin ki; dindar insanlar ve sahip bulunduğu İslami kimliğin bir gereği olarak her ne surette olursa olsun hakkı haykırma ve adaleti ayakta tutma çabası içinde olmayı bir zorunluluk olarak görmekte ve bu çabasını ne pahasına olursa olsun sürdürme kararlılığındadır.

 

"Bahaneler bittimi ki 15 Ağustoslar kutlanıyor"
Kaos ve provokatif ortamlardan beslenen, savunacakları bir fikirleri bulunmayan, her gece yaptıkları eylemler ile halkımızın huzurunu baltalayan, dindar görünüp dindarlara saldıran, dini bayramları her seferinde bir bahaneyle sabote edip, Nevroz ve 15 Ağustos'lar da belirttikleri bahaneler bitmişçesine eğlenen, Kürtlerin huzurunu kaçıran yol eşkıyalarının, YDG-H Çetelerinin bu ucuz kahramanlıklarına Müslüman Kürt halkımız ödün vermeyecektir.
Huzurdan yoksun, halkın kanıyla vampirleşen kesimlerin, Kürtlere ihanet eden zihniyetin halkımıza verebileceği hiçbir şeyi olmayan, baskı yoluyla muhaliflerini sindirmeye yeltenenlerin, farklı görüşlere hayat hakkı tanımayanların karşı çıktıklarından da daha kötü bir esaret sisteminin peşinde koşan zavallılar olduğunun altını çiziyoruz.

 

"Geçmiş olsun diyor, sabır tavsiye ediyoruz"
Bölgemizde barışın konuşulduğu her an bir kaos ortamı oluşturma gayretinde olanlar bilsinler ki, halkımız uyanmıştır. Bölge insanını bir birine kırdırtmak, en çok bölge insanını incitecektir. Şu kesinlikle bilinmeli; İslam'a ve dindar insanlara düşmanlıktan kimse bir fayda bulmamıştır. Bölgemizde dindar Kürtlere yönelik yapılmış bu ve benzeri tüm saldırıları şiddetle lanetliyor, söz konusu saldırıya maruz kalmış ailelere de geçmiş olsun diyor, sabır tavsiye ediyoruz. Bununla beraber, Müslümanlara atılan iftiralara ve yürütülen karalama kampanyalarına sessiz kalmayacağımızı ilan ediyor saldırıya uğrayan kardeşlerimizin sonuna kadar yanlarında olacağımızı basına ve tüm kamuoyuna bildiririz." (Mustafa Erkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir