• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2411.971
  • ...
HÜDA PAR Osmaniye teşkilatı katliamı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Hür Dava Partisi Osmaniye İl Teşkilatı, Mısır'daki katliamı kınamak için kitlesel basın açıklaması düzenledi. Osmaniye Rahime Hatun Meydanında saat 21.30'da gerçekleştirilen eylem, HÜDA PAR Osmaniye İl Başkanı Osman Aslan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başladı. Saldırılarda katledilenler için gıyabi cenaze namazının kılındığı program, oturma eylemi ve Yasin okunmasıyla devam etti.

Sık sık tekbirlerin getirdiği eylemde darbe karşıtı pankart taşıyan katılımcılar,"zalimler için yaşasın cehennem", "İhvan'a selam direnişe devam", "Sisi ABD'in pisi" şeklinde sloganlar atıldı.

"Mısır'daki katliam batının maskesini düşürdü"
Daha sonra basın açıklamasını okuyan Özgür Palta, darbecilerin gerçekleştirdiği katliamı ve batının katliam karşısındaki tavrını hatırlatarak, Mısır'da yaşanan sürecin batının demokrasi maskesini bir kez daha düşürdüğünü vurguladı.

Mısır'da işletilmeye çalışılan darbe süreci, Suriye`de yaşanan katliam ve zulüm, Irak`ta patlayan bombaların aynı amaca hizmet ettiğini belirten Palta, "Dökülen kanın arkasındaki gerekçe emperyalist batının çıkarları ve İsrail`in bölgedeki varlığını teminat altına almak ve Ortadoğu`da yükselen İslami direnişin önünü kesmektir. Başta ABD ve AB tarafından her türlü platformda gündeme getirilen demokrasi ve özgürlük terennümleri sadece ve sadece bir kandırmacadır. Batının tek derdi çıkarlarını ve imtiyazlarını garantiye almaktır. Sömürgeci emperyalist güçlerin çıkarı varsa demokrat olur, çıkarı varsa kraldan yana olur, çıkarı varsa askeri yönetimden yana olur. Sözde yeryüzü halklarının temel hak ve özgürlüklerini garanti altına almak için daha önce kurulan Milletler Cemiyeti de daha sonra kurulan Birleşmiş Milletler de batının kirli çıkar ilişkilerini işletmekten öteye bir görev icra etmemişlerdir. Mısır'da yaşanan süreç batının demokrasi maskesini bir kez daha düşürmüştür" dedi.

"Tek çözüm İslam Birliği'dir"
Müslümanlar olarak tüm mazlumların yanında olduklarını belirten Palta, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yine buradan ülkemiz halkına ve tüm dünya Müslümanlarına sesleniyoruz. Kendilerini seçilmiş olarak addeden bir topluluk yeryüzünde Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlığa karşı sistemli ve sinsi bir savaş yürütmektedir. Bu savaşın farkına varamayanların bu savaşta figüran olmaları kaçınılmazdır. Tek çözüm ve tek çare İslam Birliği`dir. Ancak o zaman hangi dinden, hangi ırktan ve hangi renkten olursa olsun tüm insanların temel hak ve özgürlükleri teminat altına alınabilir. Yoksa emperyalizm bölgede taşeronlu ya da taşeronsuz kan akıtmaya devam edecektir. Suriye`de, Irakta, Tunus`ta, Mısır'da yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, Müslümanlar ancak birlikte hareket ederek kurtuluşa erebilirler." (Abdulkadir Alakuş, Sinan Özdil - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir