• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
Kızıltepe'de traktörlü elektrik eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçesindeki köylerde yapılan elektrik kesintisi ve dalgalanma yüzünden yaklaşık 10 köyden gelen vatandaşlar, traktörlerle Kızıltepe DEDAŞ Arıza Binası önünde bir süreliğine yolu trafiğe kapatarak eylem yaptılar.

 

Elektrik sorunu için Hacı Hasan, Yurderi, Esenli, Çavbaşı, Hoca Köy, Yumaklı, Doğanlı, Yaşarköy, İki Kuyu ve Şenyurt köylerinden gelen vatandaşlar, yaşanan kesinti ve dalgalanmaların sona erdirilmesini istedi.

 

Hacı Hasan köyünden Mehmet Salih Badıllı, "Yetkililer buraya gelmeden hiçbir yere gitmiyoruz" dedi. Badıllı, "Mısırımız kurudu, pamuğumuz kurudu, banka taksitlerimizi kim ödeyecek. Benim 100 bin TL bankaya borcum var Tarım Bakanı taksitlerimi ödeyecek mi? Tarım Bakanı gelip halimizi görsün. Aldığımız duyumlara göre şuan vali bey hastanede açılışa gelmiş. Gelip halimizi görsün kaymakam bey gelsin dertlerimizi dinlesin. Seçim zamanı gelip oy istemeyi biliyorlar. Yollarınızı yapacağız, elektrik sorununuzu halledeceğiz diyorlar. Nerede hükümet klimalar, buzdolapları, vantilatörler dahi çalışmıyor. Hastanede klimalar çalışmıyor, hastalar vantilatörlerle serinliyor. Elektrik sorunu yüzünden bir röntgen çekmek için üç gün bekliyorsun" ifadelerini kullandı.

 

Bu sırada Kızıltepe Arıza Binasında olduğu iddia edilen Mardin TEDAŞ İl Müdürünün, vatandaşların ısrarlarına rağmen kendileriyle görüşmediği belirtildi.
Daha sonra emniyet müdürlüğündün bir yetkili, 'yolu kapatmakla sorun çözülmez gelin aranızda 2-3 kişi gelsin gidip TEDAŞ müdürüyle görüşelim' dedi. Yapılan görüşme sonucu sorunla ilgili rapor tutulduğu söylendi.

 

Eylemciler ise, "Pazartesi gününe kadar süre veriyoruz eğer sorun halledilmese pazartesi günü eylemlerimize devan edeceğiz" diyerek alandan ayrıldı. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir