• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Nizip`ten Adeviyye`ye destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Nizip`te Cuma namazına müteakip Çarşı Camii avlusunda Mısır`da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından 9 Sivil Toplum Kuruluşu tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

 

Basın açıklamasında konuşan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Halil Çetin, "Mısır`da yeni bir katliam yapıldı ve bu katliamda 5 bine yakın kardeşimiz şehid oldu, 10 binlerce kardeşimiz yaralandı. Bu zulüm diğer zulümler gibi canlı yayında tüm dünyanın gözü önünde yapıldı ve Mısır`da direnişin sembolü olan Adeviyte Meydanı kan gölüne döndü. Başından itibaren bu katliamda batılı devletlerin riyakarlığı ve çifte standardı gün gibi ortaya çıkmıştır. Biz biliyoruz ki yaşanan süreçte ABD, İsrail ve Avrupa ülkelerinin desteği olmasaydı ne bu darbe olurdu ne de katliamlar. Bu böyle iken darbeci sinsi Sisi`yi eleştirmek ve kınamak gerçek katilleri örtbas etmektir. Yaşanan katliamda ABD ve AB`nin dinsiz şeytanlığı bu bölgenin çıbanbaşı İsrail`in dökülen kana dair sevinci ve İslam coğrafyasındaki kralların olay karşısındaki çirkefliği bizi hiç şaşırtmamıştır.
Müslüman kardeşlerimiz Mısır`da dünyada az rastlanır bir kıyama ve cihada imza atmışlardır. Bu kararlı mücadeleleri ve tavizsiz direnişleri zalimleri, masum silahsız halka katliam yapacak kadar korkutmuştur. Bu gün kendi halkının kanını dökecek kadar gaddarlaşan Mısır ordusunun terör örgütlerinden farkı kalmamıştır" dedi.

 

Bir takım körfez ülkelerini ve Arap krallarını içinde bulundukları bu ihanetten vazgeçmeleri konusunda uyardıklarını ifade eden Çetin`in konuşması sık sık tekbir, kelime tevhid ve sloganlarla kesildi.

 

Çetin son olarak, "Buradan zalimlere sesleniyoruz inşaallah akıttığınız kanda boğulursunuz Allah`ın laneti tüm zalimlerin ve işbirlikçilerinin üzerine olsun üzerinize olsun. Ve buradan Mısır`daki kıyama selam olsun Adeviyye ve Nahda`daki şehidlere selam olsun" dedi.

 

Basın açıklaması Nizip İstiklal Camii İmam Hatibi ve Nida Der Başkanı Muhittin Açıkgözoğlu`nun yaptığı dua ile sona erdi. (Bayram Çakar - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir