• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Suriye`de Ordunun Baskınları Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`deki insan hakları örgütleri, ülkenin 3. büyük şehri Humus`u Devlet Başkanı Beşar Esad`ın kardeşi Mahir`e bağlı birliklerin kuvvetli ateş altına aldığını ve sonrasında da tutuklama furyası başlattığını bildirdi.

Humus`un özellikle Bab El Seba bölgesi olmak üzere farklı bölgelerinde Mahir`e bağlı birliklerin ateşinin sürdüğünü belirten insan hakları aktivistleri, en az 50 kişinin öldürüldüğünü kaydetti.

Silahlı bir çok kişinin rastgele ateş açtığını belirten Suriye kaynakları, çok sayıda kişinin yaralanmasının yanı sıra öldürülenlerin hala sokakta olduğunu ve ölülerini açılan ateşten dolayı alamadıklarını belirtiyorlar.

Şehrin merkezindeki camilerin hoparlörlerinden Bab El Seba`ya yardım için çağrı yapıldığı belirtilirken, tutuklanmaktan korktuğu için ismini vermeden konuşan bir kişi, makinalı silahlarla ateşin sabahın dördünde başladığını ve hala devam ettiğini kaydetti.

Tutuklananların bazılarının Esad karşıtı eylemlerde ön saflarda olduklarını belirten aktivistler, çoğu tutuklunun ise eylemlere bile katılmayan kişiler olduğunu dile getirdi.

İsimlerini vermeden açıklama yapan Suriyeliler, askerlerin sokağa çıkmanın intikamı olarak her gördüklerini muhalif olarak algılayıp ateş açtıklarını ifade etti.

Öte yandan Esad`ın kardeşi Mahir`e bağlı birliklerin başkent Şam`ın da balniyölerine de girdikleri belirtildi. Şam`ın merkezinde olmasa da banliyölerinde Esad karşıtı eylemler düzenli olarak yapılıyordu.

Etha
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir