• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
STK`lar Perez`i Protesto Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsviçre`deki insan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşları Filistin halkına destek olmaya ve Siyonist Cumhurbaşkanı Şimon Perez`in İsviçre`ye yapacağı ziyareti protesto için bugün (28 Mart Pazartesi) gösteri yapmaya davet etti.

İnsan hakları örgütleri, Siyonist işgal ordusunun Filistin halkına karşı işlediği savaş suçu nedeniyle Siyonist Cumhurbaşkanı`nın İsviçre`ye kabul edilmemesini talep etti.

İsviçre`de faaliyet gösteren "Herkes İçin Hukuk" Derneği Başkanı ve Gazze Ablukasına Karşı Avrupa Girişimi üyesi Enver Ğarbi, Filistin davasına destek veren yirmiyi aşkın insan hakları örgütü ve sivil toplum kuruluşunun Şimon Perez`in ziyaretini protesto etmek için bugün Cenevre`de İsviçre Hükümeti binası önünde gösterisi yapmaya çağırdığını söyledi.

Ğarbi, Filistin Enformasyon Merkezi`ne yaptığı açıklamada, İsviçre`nin hukuk ve insan hakları sicilini kirletmemesi için Perez`in ziyaretini kabul etmemesi gerektiğini ifade ederek, Goldstone Raporu`nun işgal ordusunu ve liderlerini savaş suçu işlemekle suçladığına dikkat çekti.

Perez`in İsviçre`yi ziyaret edeceğinin Cumartesi günü geç saatlerde ilan edildiğini belirten Ğarbi, resmi kurumlar ve mahkemeler tatile girdiği için hukuki yollara başvurma imkanı olmadığını fakat ziyareti engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir