• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Tesettüre Tepki Özgürlüğe Tepkidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Türkiye genelinde başlatılan "Tesettür Seferberliği" kampanyası çerçevesinde bayanlara ve erkeklere yönelik düzenlenen seminerler devam ediyor. Mustazaf Der Diyarbakır Şubesi`nin Bayan Komisyonu, tesettürün önemiyle ilgili seminer verdi.

 

Bayanların yoğun ilgi gösterdiği seminere Asiye Hoca, tesettürün önemini anlattı. Asiye Hoca, Ahzap Süresi 59. Ayetini okudu; "Ey Peygamber! Kendi eşlerine, kızlarına ve Müslüman kadınlara de ki: Dış elbiselerini (sokak kıyafetlerini) üzerlerine alıp örtünsünler. Bu onların (iffetli) tanınmalarına, eziyet edilmemelerine daha uygun olanıdır. Allah, çok bağışlayan ve çok merhamet edendir."

 

Asiye Hoca, Ahzab süresinde geçen ayette, Müslüman kadınlardan cahiliye kadınları gibi açılarak, saçılarak dışarı çıkmamaları istendiğini söyledi. Tesettürün Müslüman kadınların kimliği olduğuna dikkat çeken Asiye Hoca, ihlâslı olarak tesettürü tercih edenlerin aslında ahireti tercih ettiklerini belirtti.

 

Okullarda birçok kız öğrencinin başörtüleri nedeniyle çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını hatırlatan Asiye Hoca, yapılan uygulama ve muamelenin son derece yanlış olduğunu söyledi. Asiye Hoca, "Terbiyeli, temiz ahlaklı, dürüst genç kızlarımızın karşı karşıya oldukları bu sorunun bir an önce son bulması toplumun tüm kesimlerinin talebidir. Zira tesettüre tepki özgürlüğe tepkidir" dedi.

 

Seminer yapılan duanın ardından sona erdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir