• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
`Bu imha yoluyla yapılan bir dağıtma teşebbüsüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Mısır`da 3 Temmuz`daki askeri darbeden beri protesto eylemlerine sahne olan Rabia`tül Adeviye ve Nahda meydanlarında bu sabah itibarı ile eşzamanlı başlayan ordunun müdahalesi devam ederken buna tepkiler de gelmeye başladı.

 Konuyla ilgili olarak Rehber TV`ye açıklamalarda bulunan Hür Dava partisi Sözcüsü Said Şahin, bunun ilk katliam olmadığını ve son günlerdeki tehditlerin sonucu olduğunu belirterek, Şahin, "Bu ikinci katliamdır. bu katliamla birlikte direniş de devam ediyor. Bu burada bitmeyecektir. Bizler 3 Temmuzdan bu yana bunu görüyoruz. Bunlar sokakları terk etmeyecekler bu sokaklardaki halkı imha etmeye yönelik bir dağıtma teşebbüsüdür" değerlendirmesinde bulundu.
İslam ülkelerindeki tepkilerin açıklamalardan öteye geçmemesi ile ilgili bir soru üzerine ise Şahin, bunu ise batının darbenin yanında olması ve İslam devletleri arasında da liderler bazında bir tepkinin olmaması şeklinde yorumladı.

 Türkiye`nin Kahire Büyükelçisinin bile bunu taraflar arasından bir çatışma olarak değerlendirdiğini ifade eden Şahin, aynı zamanda batı destekli medyanın ise bunu meydanı boşalma operasyonu olarak değerlendirdiğine dikkat çekti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir