• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.667
  • ...
israilli Bakan`dan Barbarlık,  Esirleri Öldürün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Et-Tedamun İnsan Hakları Müessesesi yetkililerinden Asım Aside, İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Bennett`in Filistinli esirleri serbest bırakmak yerine öldürme çağrısında bulunduğunu söyledi.

Aside`nin bildirdiğine göre, İsrailli Bakan Naftali Bennett, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook`taki kişisel sayfasında serbest bırakılacak Filistinli esirleri "katiller" olarak niteledi ve Filistinli esirlerin trafik kurallarını ihlal ettikleri için değil katil suçu işledikleri için cezalandırıldıklarını öne sürerek "esir" olarak isimlendirilmesine son verilmesini istedi.

Filistinlileri gözaltına almanın artık işe yaramadığını ve caydırıcı olmadığını söyleyen Bennett, "İsrail ordusunun teröristleri gözaltına alırken askerlerimizin hayatını tehlikeye atmaması ve yeni metotlar bulması için çalışacağım" dedi.

İsrailli Bakan`ın sözlerinin dolaylı olarak Filistinli esirleri gözaltına alma yerine öldürme çağrısı anlamına geldiğini kaydeden Aside, Naftali Bennett`in işgal rejimiyle Filistin Yönetimi arasında müzakerelerin başlaması için Filistinli bazı esirlerin serbest bırakılması fikrine şiddetle karşı çıktığını söyledi.

Fanatik Siyonist liderlerden sayılan Naftali Bennett`in genel başkanlığını yaptığı Yahudi Evi Partisi`nin işgal parlamentosu Knesset`te 12 milletvekili bulunuyor.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir