• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Özgür-Der Yöneticilerine Tehdit Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Van ve Diyarbakır şubelerine 3 gün içerisinde molotof ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıların ardından bugün de Özgür-Der Adana Temsilcisi Hakan Yalınız`ın cep telefonuna tehdit mesajı geldi.

Yalınız`a yabancı ülke kodlu bir numaradan; "Dinle Özgür-Der. Rojava`daki katliamı desteklediğiniz için size lanet okuyoruz. Bunun bedelini ağır ödeteceğiz sizlere. Çocuklarınıza dikkat edin" mesajı çekildi.

Adliyeye gelerek suç duyurusunda bulunan Hakan Yalınız, "Ramazan Bayramı`ndan hemen önce Suriye`de Rojava katliamı adı ile bir katliam yapıldığı haberleri yayıldı. Bununla alakalı olarak Özgür Suriye ordusu suçlandı ve Özgür Suriye ordusu içerisinde Esad zulmüne direnen İslami camia hedef tahtasına oturtuldu. Biz de Özgür-Der olarak bu Rojava katliamında kullanılan bilgi, belge ve görüntülerin daha öncesine ait olduğunu belittik. Böyle bir katliam olmadığını ispatladık. Zalim Esad`ın özellikle bundan önceki dönemde Kürt halkına yönelik yapmış olduğu bir saldırının görüntüleri olduğu ortaya çıktı" dedi.

Bunun üzerine PYD güçlerinin ve uzantılarının yazılı ve görsel basında Özgür-Der`i hedef alan suçlamalarda bulunduğunu iddia eden Yalınız, "Bunun üzerine tehdit mesajları aldık. Bu tehdit mesajı alanlardan bir tanesi de biziz. Bu Rojava katliamını desteklediğiniz için size hayatı zindan edeceğiz şeklinde suçlamalar var. Oysaki öyle bir katliam yok. Biz Özgür-Der olarak Suriye`de 2011`den bu yana yapılan zulümlerin hep karşısında olduk, halkın yanında yer aldık. Bu olayda söz konusu olsaydı biz bu konuda duyarlı davranırdık. Dolayısıyla bize karşı yapılan bu asılsız ithamları ret ediyoruz. Bununla alakalı olarak da adliyeye suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir