• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Pegasus`ta Her Şey Parayla
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

`Uçmayı kolaylaştıran havayolu şirketi` sloganı ile hizmet veren Pegasus Havayolları`nın bazı uygulamaları `pes artık` dedirtiyor. Pegasus uçaklarında adeta para konuşuyor. Takvim gazetesinin haberine göre paralı ikram uygulaması ile uçaklarda yeme-içmeden ücret alan Pegasus Havayolları`nda artık şal da paralı.

BELEŞ UYKU YOK!

Fakat şal ihtiyacı için gerekli ortam da sağlanıyor. İddialara göre; uçuşlarda klimalar sonuna kadar açılıyor. Soğuk havadan üşüyen yolcular bir battaniye ya da şal isteyince de para devreye giriyor. "Var ama satıyoruz" cevabıyla karşılaşan yolcular ikilemde kalıyor. Ya üşüyüp hasta olacak, ya da istenilen parayı ödeyecek. Sosyal medyada gündem olan şal parasının yanında, Pegasus`ta uyku da ücretli. Suyu 3 liraya satan Pegasus`un mönüsünde yer alan uyku seti dikkat çekiyor. Uyku gözlüğü, battaniye ve şişme yastıktan oluşan uyku seti için yolculardan 15 lira isteniyor. Pegasus uçaklarında ikramın paralı olması, sık sık `kabin personeli satış elemanına dönüştü` yorumlarına da neden oluyor. Kabin personeli, yolculara yiyecek, içecek satışı yapıyor. Para alıp, üstünü veriyor. Kredi kartı da geçerli.

Sabancı ailesinin üçüncü kuşak girişimcilerinden 1969 doğumlu Ali Sabancı, 2004 yılında ana holdingden hisselerini alıp ayrılınca, babası Şevket Sabancı ve ablası Emine Sabancı ile kurdukları Esas Holding`e katıldı. Daha sonra Pegasus Havayolları projesiyle dikkat çekti. 2005 yılında satın aldığı şirket ile ucuz bilet sistemi üzerine kurulu projeyi uygulamaya başladı. Fakat bilet dışındaki tüm hizmetler ve ikramlar da paralı yapılıp kazanç artırıldı. Hatta uçak içi satışlarda fatura vermediği için kayıtdışı satış eleştirileri yapıldı. Sistemden vazgeçmeyen Ali Sabancı, şirketi Nisan ayında halka arz ederek borsaya kote hale getirdi.

SOSYAL MEDYAKİ ESPRİ

Uçak buz gibi. Şal istedim, `Var ama parayla` dediler.
Bravo Pegasus. Yolculara hem misafir diyorlar hem de misafirden su parası istiyorlar.
Pegasus`la uçarken cüzdanınız dolu olsun.
Bu kadar parayı nereye götüreceksiniz?

SU 3 LiRA

Pegasus`un internet sitesinde yer alan yurt içi mönüsünde yok yok... İşte bazı fiyatlar: Kahvaltı+çay/kahve 15 lira Çocuk mönüsü 13 lira Tavuklu sandviç 10 lira Peynirli sandviç 8 lira Su (33 cl.) 3 lira Soda (33 cl) 4 lira Çay 5 lira Cips (40 gram) 7 lira Uyku seti 15 lira Peluş ayıcık 10 lira Maket uçak 34 lira

Kaynak: Takvim
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir