• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Asya sele teslim: Yüzlerce ölü, binlercesi ise kayıp
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan`da muson yağmurlarının sebep olduğu sel felaketinde son olarak 2`si çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. Günlerdir devam eden şiddetli yağışta ölü sayısı 59`a yükseldi. Hayat felç oldu, ülke genelinde acil durum ilan edildi. Yüzlerce ev kullanılamaz hale geldi.

Çin- Hindistan

Çin`in Rusya sınırındaki Heilongjiang nehri şiddetli yağış sebebiyle taştı. Nehrin yüksekliği son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Sel felaketi sebebiyle ülkede 300`ün üzerinde kişi öldü, birçok kişi ise hala kayıp.

Guandong Eyaleti`ndeki etkili olan tayfun sebebiyle balıkçı teknelerine limana dönme emri verildi.

Hindistan`da da muson yağmurları etkili oluyor. Ülkenin kuzeyinde etkili olan muson yağmurları sebebiyle Ganj ve Yamuna nehirleri taştı. Sular evlerin içine kadar girdi. Bin kişi felaket bölgesinden tahliye edildi.

Afganistan`da da durum farklı değil. Meydan Vardak kentinde etkili olanak sağanak yağış sel felaketine yol açtı. 3`ü çocuk, 8 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Asya sele teslim..
Haftalardır şiddetli yağışın etkili olduğu Pakistan, Hindistan ve Çin`de yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise kayıp. Asya sele teslim..
Haftalardır şiddetli yağışın etkili olduğu Pakistan, Hindistan ve Çin`de yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise kayıp.

Asya sele teslim..
Haftalardır şiddetli yağışın etkili olduğu Pakistan, Hindistan ve Çin`de yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise kayıp.

Bu haberler de ilginizi çekebilir